Столичне підприємство скидає хімікати у притоку Дніпра – депутат



Чимало відкритих пляшок з хімікатами зберігаються під відкритим небом просто у картонних ящиках

Депутат Київради Роман Головня звинувачує підприємство "Технопром" у скиданні небезпечних хімікатів у столичну річку Коник, що вже призвело до екологічної катастрофи на місцевості.

Як повідомляє прес-служба київського осередку Громадянської позиції, про це він сказав під час виїзному засіданні робочої групи з перевірки стану річки.

"Через діяльність заводу погіршується екологічний стан прилеглих територій, про що свідчать численні факти загибелі риби в річці. Я був шокований, від масштабів забруднення і безвідповідальності підприємців, які заради заробітку, вбивають все навколо", - зазначив депутат.

За його словами, "Технопром" вже тривалий час забруднює води протоки річки Дніпра.

 На складі підприємства, за словами депутат, багато небезпечних речовин

Головня розповів, що на складі підприємства, яке займається переробкою вторинної сировини, знайшли багато каністр, заповнених токсичними речовинами, які разом зі стічними водами потрапляли до річки Коник.

Окрім цього, в цеху знаходилися коробки з переліком пестицидів та інструкція до їх застосування, де було зазначено, що під час дихання речовиною виникає нудота, головна біль, запаморочення.

 Чимало ємностей пошкоджені - їх вміст потрапляє до річки Коник, та у свою чергу впадає у Дніпро, звідки п'є воду вся столиця

На місце події викликали наряд міліції для фіксації злочину та представників екоінспекціі, які взяли пробу води безпосередньо в місці скидання хімікатів.

Як відомо, у червні на річці коник загинуло багато риби, згодом вода набула червоного кольору.

За інформацією головного лікаря місцевої поліклініки, після цього кількість звернень від населення на проблеми здоров'я суттєво зросла.

Влітку екоінспекція та низка інших структур, які займалися перевіркою загибелі риби, не виявили фактів забруднення.

В експертному висновку повідомлялося, що риба загинула від низького рівня кисню у воді, відзначив депутат.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ