США допоможуть українським активістам відновити садибу Сікорського в Києві


Американська сторона допоможе українським активістам у відновленні пам'ятки – садиби відомого світового авіаконструктора Ігоря Сікорського, що на вулиці Ярославів Вал у Києві.

Про це на брифінгу 12 грудня повідомив колишній американський конгресмен Джим Слеттері, який відвідав місце, де знаходиться пам'ятка, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дуже важливо зберігати і оберігати нашу історію і культуру, це важливо для наших дітей і майбутніх поколінь. Ігор Сікорський є надзвичайним україно-американцем", - повідомив Слеттері.

Він нагадав, що Сікорський, який виїхав з України у США через переслідування, до 30-го року сконструював і запустив перший вертоліт.

Слеттері запевнив, що буде всіляко сприяти відновленню музею Сікорського.

"У тому числі сьогодні я буду зустрічатися з послом США в Україні і буду з ним про це говорити. Можливо, ми будемо розмовляти з компанією Сікорського у США, щоб вони теж сприяли безпосередньо відновленню цього музею", - сказав він.

Як відомо, садиба Сікорського знаходиться на балансі державного підприємства "Готель Козацький" Міністерства оборони України і був переданий в оренду Міжнародному благодійному фонду "Музей історії повітроплавання і авіації ім. Сікорського" на 49 років.

У 2013 році "Готель Козацький" подав позов до Госпсуду Києва про розрив зазначеного договору оренди та передачу орендованого майна підприємству.

Суд задовольнив вимоги компанії, однак пізніше Київський апеляційний госпсуд скасував це рішення, а Вищий госпсуд України в грудні 2013 його підтвердив.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ