Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/548abfe8d9da5/
Українська правда
Київ

Новий рік у Києві пройде без феєрверків і петард - Резніков

12.12.2014  11:14


Фото karpovigorok.livejournal.com

Київрада продовжила заборону на використання феєрверків у столиці, тож новий рік у столиці пройде без використання піротехнічних засобів.

Про це у коментарі "Українській правді. Київ" повідомив секретар Київради Олексій Резніков.

"Київрада заборонила використання феєрверків на території міста. Якщо хтось буде порушувати цю процедуру, то він буде нести за це відповідальність. Це заборонено. І навіть новорічні свята не привід порушувати заборону", - сказав Резніков.

Він нагадав, що таке обмеження пов’язано з подіями, що відбуваються на Сході країни, воно покликане знизити соціальну напругу.

"Для людей, будь-які гучні спалахи пов’язані з небезпекою, а лякати і наражати на небезпеку людей ми не маємо права. Тому навіть на свято – ніяких петард і салютів", - сказав Резінков.

Він відзначив, що Департамент підприємництва має також проконтролювати, щоб  підприємці не порушували заборону і не продавали піротехнічні засоби.

Також контролювати, щоб люди не запускали салюти, будуть правоохоронці.

"На сьогодні у Київської влади дуже добре йде співпраця з керівником міліції Олександром Терещуком, ми сподіваємося, що київська міліція буде на сторожі цього питання. Ми вчора особисто зустрічалися з Терещуком і проговорювали це питання", - сказав Резніков.

Як відомо, 4 вересня Київрада заборонила використання феєрверків у столиці терміном на три місяці. 

Рішення було прийнято з метою зниження соціальної напруги через ситуацію на сході країни, мовляв, будь-які декоративні "вибухи", що спричиняють піротехнічні вироби при запуску феєрверків, салютів сприймаються киянами із занепокоєнням. 

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.