"Київпастранс" планує погасити зарплатні борги до кінця року


КП "Київпастранс" має намір погасити заборгованість із заробітної плати перед співробітниками до кінця поточного року.

Про це на прес-конференції 11 грудня заявив голова підприємства Сергій Майзель, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, заборгованість на сьогодні становить близько 130 мільйонів гривень.

Майзель відзначив, що "Київпастранс" десять років ходить із простягнутою рукою і з місяця в місяць 10-тисячний колектив залишається без заробітних плат.

"Щодня КП перевозить 1,5 мільйона пасажирів, на дороги Києва виїжджає приблизно 1,4 тисячі одиниць рухомого складу. Підприємство в такому жахливому стані, що якщо ми не піднімемо тарифів, то через півроку киянам ні на чому буде їздити", - сказав він.

За словами Майзеля, автобусна мережа комунального транспорту Києва на сьогодні нараховує 131 маршрут, тролейбусна – 41, трамвайна – 21 маршрут.

"І в енергетичному і в колійному господарстві необхідно терміново здійснювати капітальний ремонт. Крім того, щомісяця "Київпастранс" має погашати приблизно близько 50 мільйонів гривень боргів", - констатував голова підприємства.

Він наголосив, що один зі шляхів виходу з цієї ситуації, який допоможе підприємству вижити та утримувати рухомий склад у належному стані, - є підвищення тарифу на проїзд.

Однією зі значних проблем Майзель назвав перевезення пільговиків.

Відповідаючи на запитання про структуру вартості проїзду, керівник "Київпастрансу" повідомив, що паливно-мастильні матеріали, вартість яких зросла у кілька разів, становлять 35% у структурі тарифу, фонд заробітної плати – 43%, фінансові витрати та утримання інфраструктури – понад 20%.

Як відомо, на початку грудня співробітники КП "Київпастранс" вимагали виплатити їм заборгованість по зарплаті, погрожуючи "голодним бунтом".

Київська адміністрація пропонує підвищити тарифи на проїзд у комунальному транспорті у 2 рази: на метро та міську електричку до 4 гривень, наназемний транспорт – до 3 гривень за одну поїздку.

Мерія має намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ