Київ інвентеризує столичні об'єкти і створить тривимірну модель міста



Фото skyscrapercity.com

У Києві проведуть інвентаризацію міських об’єктів за допомогою лазерного сканування та створять тривимірну модель міста.

Про це повідомляє сайт КМДА.

Інвентаризацію міських об’єктів проведуть за допомогою спеціального автомобіля.

"Автомобіль, обладнаний найсучаснішою технікою, об’їде все місто, зробивши фотофіксацію та сканування міського середовища. Це дозволить дізнатися реальну кількість тимчасових споруд та місця їхнього розміщення, кількість об’єктів зовнішньої реклами, зелених насаджень, місць паркування, світлофорів, дорожніх знаків та інших об’єктів міського простору", - йдеться в повідомленні.

Після проведення лазерного сканування за допомогою спеціальної програми проведуть аналіз сканованих та фотоматеріалів.

"За результатом цього процесу буде створено тривимірну модель міста із зображенням міських об’єктів з геоприв’язкою", - відзначили в КМДА.

Лазерне сканування і створення тривимірних моделей використовується для створення транспортних моделей, систем освітлення вулиць, при реконструкції фасадів будівель, благоустрою вулиць.

За інформацією "Українських новин", автомобіль почне сканувати об'єкти 11 грудня, тривалість здійснення проекту – 1,5 місяця.

Автомобіль коштує близько 1 мільйона євро, але влада домовилася про купівлю інформації, яку отримають при його використанні.

Вартість отриманих даних обійдеться місту не більш ніж в 2 мільйони гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ