Кличко надурив поранених бійців з допомогою – депутат


Столична влада, попри обіцянки, упродовж 2 місяців так і не виділила допомоги киянам-учасникам АТО.

Про це у Facebook написав депутат Київради від фракції "Демократична партія України" Віталій Павлик.

"Уже стало поганою традицією, що слова очільників столичної адміністрації суттєво розходяться з діями. Найгірше, коли такі слова стосуються наших героїв – учасників бойових дій", - написав Павлик.

Він відзначив, що ще на початку жовтня мер Києва Віталій Кличко запевнив, що КМДА надасть оперативну матеріальну допомогу та компенсації витрат на лікування пораненим.

"Для цього ще 9 жовтня Київрада ухвалила відповідне рішення, визначивши механізм надання матеріальної допомоги бійцям, у т.ч. на дороговартісне лікування та протезування. До того ж, міськрадою було виділено близько 30 мільйонів гривень на такі цілі", - відзначив депутат.

Він наголосив, що пройшло 2 місяці, а комісія, яка повинна розглядати документи на виділення такої допомоги (більше 2500 гривень), міськадміністрацією досі не сформована.

"Під час засідання Київради директор профільного департаменту КМДА Сергій Бичков виправдовувався, що комісію не сформували через відсутність відповідних заяв бійців, які потребують компенсації на дороговартісне лікування та протезування", - обурився Павлик.

Депутат розповів, що сьогодні у шпиталях та інших медзакладах дуже багато поранених і висловив сумнів, що ніхто з них не звертався за матеріальною допомогою.

Він закликав волонтерів, які опікуються пораненими, інформувати його про такі звернення до КМДА, щоб проконтролювати своєчасність їх розгляду.

"Хто ж ще не звертався за відповідною допомогою – ось, контакти Департаменту соціальної політики КМДА: просп. Комарова, 7, м. Київ, 03165, тел. (044) 408-39-74, 408-74-44, 497-57-42, 404-20-44, 408-61-88", - нагадав Павлик.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ