Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/54873ec9d99c1/
Українська правда
Київ

"Київпастранс" перевісив проблему зарплатних боргів на Кличка і Кабмін

09.12.2014  19:26

КП "Київпастранс" не може своєчасно платити зарплати працівникам підприємства через борги міського та державного бюджетів за перевезення пільговиків.

Про це повідомляє сайт підприємства.

"Щоденно наземним пасажирським транспортом перевозиться 1,4 мільйона пасажирів, з яких приблизно 800 тисяч пасажирів пільгових категорій (за пільгами наданими державою близько 532,5 тисячі пасажирів, містом – понад 282,5 тисячі пасажирів)", - йдеться в повідомленні.

У "Київпастрансі" нагадали, що на реалізацію транспортних пільг в Україні було виділено 1,8 мільярда гривень на 24 мільйони пільговиків.

"У розрахунку на одного пільговика в місяць це становить 6,47 гривні", - відзначили у транспортному підприємстві.

У "Київпастрансі" наголосили, що у поточному році на 100 платних пасажирів припадало в середньому 158 пільгових пасажирів (або 61,3% пільговиків у загальній кількості перевезених пасажирів).

"За розрахунками, у 2014 році буде перевезено 503,7 мільйона пасажирів, з яких 306,7 мільйона пільгових. Розрахункова втрата доходів підприємства від перевезення пільговиків за пільгами наданими державою складе становитиме 425,3 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.  

У "Київпастрансі" наголосили, що з держбюджету отримали лише 30% коштів, необхідних на компенсацію пільгового проїзду, а фактичне недофінансування становить 295,3 мільйона гривень.

За словами гендиректора КП "Київпастранс" Сергія Майзеля, борг з виплати зарплати станом на 4 грудня 2014 року становить: за вересень – 21,4 мільйона гривень, за жовтень – 59,2 мільйона гривень.

Також наразі залишаються невизначеними джерела виплати зарплати за листопад-грудень в сумі 91 мільйон гривень.

Він додав, що витрати на оплату праці працівників "Київпастрансу" перевищують власні доходи підприємства на 50%.

"Тому без виділення в повному обсязі асигнувань за перевезення пасажирів пільгових категорій КП "Київпастранс" не може забезпечити своєчасну виплату заробітної плати працівникам підприємства", - підсумував Майзель.  

Як відомо, на початку грудня співробітники КП "Київпастранс" вимагали виплатити їм заборгованість по зарплаті, погрожуючи "голодним бунтом".

Київська адміністрація пропонує підвищити тарифи на проїзд у комунальному транспорті у 2 рази: на метро та міську електричку до 4 гривень, наназемний транспорт – до 3 гривень за одну поїздку.

Мерія має намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого. 

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.