"Київпастранс" перевісив проблему зарплатних боргів на Кличка і Кабмін


КП "Київпастранс" не може своєчасно платити зарплати працівникам підприємства через борги міського та державного бюджетів за перевезення пільговиків.

Про це повідомляє сайт підприємства.

"Щоденно наземним пасажирським транспортом перевозиться 1,4 мільйона пасажирів, з яких приблизно 800 тисяч пасажирів пільгових категорій (за пільгами наданими державою близько 532,5 тисячі пасажирів, містом – понад 282,5 тисячі пасажирів)", - йдеться в повідомленні.

У "Київпастрансі" нагадали, що на реалізацію транспортних пільг в Україні було виділено 1,8 мільярда гривень на 24 мільйони пільговиків.

"У розрахунку на одного пільговика в місяць це становить 6,47 гривні", - відзначили у транспортному підприємстві.

У "Київпастрансі" наголосили, що у поточному році на 100 платних пасажирів припадало в середньому 158 пільгових пасажирів (або 61,3% пільговиків у загальній кількості перевезених пасажирів).

"За розрахунками, у 2014 році буде перевезено 503,7 мільйона пасажирів, з яких 306,7 мільйона пільгових. Розрахункова втрата доходів підприємства від перевезення пільговиків за пільгами наданими державою складе становитиме 425,3 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.  

У "Київпастрансі" наголосили, що з держбюджету отримали лише 30% коштів, необхідних на компенсацію пільгового проїзду, а фактичне недофінансування становить 295,3 мільйона гривень.

За словами гендиректора КП "Київпастранс" Сергія Майзеля, борг з виплати зарплати станом на 4 грудня 2014 року становить: за вересень – 21,4 мільйона гривень, за жовтень – 59,2 мільйона гривень.

Також наразі залишаються невизначеними джерела виплати зарплати за листопад-грудень в сумі 91 мільйон гривень.

Він додав, що витрати на оплату праці працівників "Київпастрансу" перевищують власні доходи підприємства на 50%.

"Тому без виділення в повному обсязі асигнувань за перевезення пасажирів пільгових категорій КП "Київпастранс" не може забезпечити своєчасну виплату заробітної плати працівникам підприємства", - підсумував Майзель.  

Як відомо, на початку грудня співробітники КП "Київпастранс" вимагали виплатити їм заборгованість по зарплаті, погрожуючи "голодним бунтом".

Київська адміністрація пропонує підвищити тарифи на проїзд у комунальному транспорті у 2 рази: на метро та міську електричку до 4 гривень, наназемний транспорт – до 3 гривень за одну поїздку.

Мерія має намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ