Київ планує взятися за облаштування Труханового острова у березні 2015 року



Фото pasha.kiev.ua

Київська адміністрація має намір почати реалізацію проекту з облаштування й розвитку Труханового острова в березні 2015 року.

Про це повідомляє сайт КМДА.

Упродовж зими представники громадськості і столичної влади планують затвердити остаточний варіант загальної концепції розвитку острова, обговорити його з громадськістю і передати на затвердження меру.

"Нам потрібно розробити юридичний механізм, знайти інвесторів і надати їм гарантію для розвитку їх проектів. І ми маємо в найкоротший термін вирішити всі юридичні питання, щоб уже в березні можна було вкладати кошти й починати роботи", - заявив один з кураторів проекту, голова Дніпровської райадміністрації Ярослав Горбунов.

Він зазначив, що ключові умови проекту – збереження екосистеми і відсутність капітальної забудови.

За словами Горбунова, будівництва нових об'єктів на острові не буде, а інвестори  реанімуватимуть і приводитимуть до ладу ті будівлі, які вже є на острові.

Проект розвитку інфраструктури острова від громадськості передбачає відновлення стадіонів, спортивних майданчиків, велодоріжок і бігових доріжок, створення канатної дороги, екстрім-парку, волейбольного і дитячого майданчиків тощо.

Також пропонується обмежити в'їзд транспорту на територію Труханового острова.

Як відомо, раніше мер Києва Віталій Кличко обіцяв разом із громадськістю зайнятися розвитком Труханового острова.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ