Метро на Троєщину можна збудувати за 2 роки – Кличко


За наявності фінансування метро на Троєщину у Києві може з’явитися за два роки.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт політика.

"Зв’язати лівий і правий береги через Подільсько-Воскресенський міст за допомогою метро можливо протягом двох років. Але за однієї умови – податки киян залишатимуться в місті і припиняться вилучення ПДФО", - наголосив міський голова.

Він додав, що міська влада розглядає багато варіантів з’єднання Троєщини з правим берегом, але треба "сконцентруватися на тому, щоб запустити гілку метро, яка запланована на Троєщину".

Кличко відзначив, що у Києві повинен бути сучасний комфортний європейський транспорт, зокрема, екологічні трамваї.

"Це питання в пріоритеті. Такі (безшумні – ред.) трамваї виробляються в Україні. І я мрію, щоби такі трамваї вже наступного року з’явилися  в Києві", - сказав столичний голова. 

Як відомо, у жовтні головний фахівець управління інженерно-транспортної інфраструктури Департаменту містобудування та архітектури КМДА Віктор Петрук заявив, що у найближчі 30 років метро на Троєщині не буде.

На думку чиновника, реальною альтернативою для вирішення транспортних проблем жителів Троєщини, є проект розвитку міської електрички та швидкісного трамваю.

Перший проект можна виконати за 1,5 роки і 2 мільярди гривень, на другий потрібно 4,6 мільярда гривень.

Як відомо, у 2013 році влада Києва заявляла, що на будівництво першої черги лінії метро на Троєщину (5 станцій) Києву необхідно близько 700 мільйонів доларів.

А загалом на проект, що передбачає будівництво ще семи станцій, необхідно близько 2 мільярдів доларів.

Планувалося, що за умови стабільного фінансування перші 5 станцій нової лінії метрополітену можуть бути здані в експлуатацію за 2 роки.

Після зміни влади в Україні нове керівництво столиці почало вивчати питання доцільності будівництва метро на Троєщину.

Наприкінці серпня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв перетворити міську електричку на метро, скоротивши інтервал руху до 10 хв.  

У жовтні Кличко проінспектував роботу міської електрички і запевнив, що жителі Троєщини можуть доїхати на правий берег міста за 5 хв та до центру столиці лише за 15 хв.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ