"Київенерго" Ахметова через суд зобов’язали сплатити понад 76 мільйонів боргу


ПАТ "Київенерго" має сплатити понад 76 мільйонів гривень за спожитий природний газ.

Таке рішення прийняв Господарський суд столиці, повідомляє сайт прокуратури Києва.

Встановлено, що упродовж листопада-грудня 2013 року приватне товариство отримувало природній газ від постачальника у повному обсязі, що підтверджується відповідними актами приймання-передачі.

"Однак кошти за надане блакитне паливо товариство постачальнику й досі не перерахувало", - йдеться в повідомленні.

Враховуючи виявлені порушення, прокуратура заявила позов до Господарського суду Києва з вимогою стягнути з приватного товариства понад 76 мільйонів гривень боргу, пеню та 3% річних від простроченої суми.

Наразі позовні вимоги прокуратури задоволено у повному обсязі.

Як відомо, 14 липня "Нафтогаз" дав доручення відключити від газопостачання ПАТ "Київенерго" і низку інших підприємств теплокомуненерго.

У "Нафтогазі" заявили, що змушені обмежити газопостачання через борги і тенденцію до їх збільшення.

Як відомо, НАК "Нафтогаз України" та Міненерговугілля в судовому порядку вимагають від "Київенерго" сплатити 237 мільйонів гривень за спожитий газ.

У вересні "Нафтогаз України" заявив, що готовий відновити газопостачання компанії "Київенерго", якщо Рінат Ахметов погасить накопичені борги за спожитий газ.

ПАТ "Київенерго" з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в "Київенерго" до 71,89%; НАК "Енергетична компанія України" належить 25% +1 акція компанії.

"Київенерго" загалом надає послуги з опалення та гарячої води 75% споживачів в Києві.

Українська правда. Київ 



 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ