Кличко закликав іноземні представництва облаштувати парки у Києві


Столична влада пропонує всім іноземним представництвам організувати у Києві своєрідні культурні осередки тієї чи іншої країни.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час презентації проекту "Київ – місто світу" за участі представників Посольств та дипломатичних місій, повідомляє прес-служба політика.

"Кожен з вас є репрезентатом своєї країни у тій палітрі національностей, які представлені в Україні. І ми пропонуємо вам створити куточок вашої Батьківщини у столичних парках, скверах, щоби зробити Київ ще більш привабливим", - підкреслив Кличко.

Мер додав, що вже відразу після зустрічі отримав декілька пропозицій від послів.

"Підходили представники Швейцарського посольства, Казахського та інших. Вони готові взяти під опіку конкретний парк, облаштувати його елементами культури та традицій своєї країни. Тепер потрібно узгодження з Київрадою", - сказав Кличко.

Він запевнив, що міська влада будемо надавати необхідну підтримку і допомогу та висловив сподівання, що вже навесні відбудеться презентація декількох київських парків, які облаштують іноземні представництва.

"Це не обов’язково ділянки біля посольств, це можуть бути будь-які міські парки чи сквери. Ми пропонуємо, щоби цей громадський простір нагадував про ту чи іншу країну якимись символами чи персоналіями", – сказав мер Києва.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ