У Кличка розказали киянам, як зекономити на проїзді, коли він подорожчає. Інфографіка


Зекономити на проїзді у громадському транспорті після підвищення тарифів удвічі можна придбавши проїзні квитки на місяць.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

"При розрахунку вартості проїзних квитків для проїзду у наземному транспорті закладено по дві поїздки одним видом транспорту у робочі дні (46 поїздок на місяць). Поїздки понад закладену у проїзних квитках кількість та у вихідні дні, можна вважати бонусною частиною", - наголосили у КМДА.

У мерії відзначили, що у проїзному квитку на місяць на один вид транспорту (трамвай, тролейбус, автобус, фунікулер) який коштуватиме 130 гривень, закладено вартість однієї поїздки у розмірі 2,78 гривні (при тарифі 3 гривні).

"У проїзному квитку на місяць на міську електричку, вартістю 150 гривень, закладено ціну однієї поїздки у розмірі 3,26 гривні (при тарифі у 4 гривні). У проїзних квитках на місяць на 2 види наземного транспорту вартість однієї поїздки становитиме до 2,72 гривні, а на 3 види наземного транспорту – до 2,22 гривні", - відзначили в КМДА.

Найдешевшою буде поїздка, за даними мерії, якщо купити проїзний на 4 види транспорту, вартістю 550 гривень, мовляв, там вартість однієї поїздки у наземному транспорті становитиме до 2,02 гривні.

Інфографіка з сайту КМДА.  Клікніть, щоб збільшити

"Важливим є те, що поїздки у наземному транспорті за проїзними квитками на місяць не мають обмежень за кількістю поїздок. Тож можна зекономити значні кошти", - підсумували у КМДА.

Як відомо, Київська адміністрація пропонує встановити нові тарифи на проїзд у комунальному транспорті: на метро та міську електричку 4 гривні, на наземний транспорт – 3 гривні за одну поїздку.

Варсть проїзних квитків на місяць пропонується встановити на рівні 130-550 гривень (залежно від кількості та видів траснспорту). 

Київська адміністрація має намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого. 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ