Кияни можуть в режимі online перевірити, чи мають право на субсидію


Кияни можуть здійснити орієнтовні онлайн-розрахунки, які допоможуть визначити: чи може родина претендувати на житлову субсидію.

Про це повідомляє сайт КМДА.

Онлайн-калькулятор розміщено на офіційному сайті КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" під назвою "Орієнтовний on-line розрахунок субсидій".

Калькулятор дозволяє провести попередні розрахунки сукупного доходу та визначити розмір обов’язкового платежу за комунальні послуги.

Далі, необхідно провести порівняння обов’язкового платежу та платежу за послуги в межах визначених норм. Якщо він менший за місячний платіж в межах соціальних норм, то родина може звернутися за житловою субсидією.

На сайті також розміщена додаткова інформація про соціальні норми споживання житлово-комунальних послуг.

Кияни також зможуть отримати консультацію щодо субсидій, зателефонувавши на "гарячу лінію" районних управлінь праці та соціального захисту.

За даними КМДА, на сьогодні більше 34 тисяч київських сімей є отримувачами житлових субсидій.

У зв’язку із підвищенням тарифів кількість родин, які можуть претендувати на отримання державної допомоги, збільшується.

Більш детальну інформацію щодо процедури оформлення субсидій можна дізнатися на сайті міської влади в рубриці "Отримання житлових субсидій".

Як відомо, з 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%)

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ