Ніконов переконаний, що треба ввести річні проїзні на метро


Перший заступник голови Київської адміністрації Ігор Ніконов вважає за необхідне введення річного проїзного квитка в Київському метрополітені.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

"Я вважаю, що річні проїзні повинні бути в будь-якому випадку", - заявив Ніконов.

Він зазначив, що річні проїзні квитки були б вигідні як мінімум для керівництва підприємств, які могли б закуповувати їх для своїх працівників, і уточнив, що сам би закуповував річні проїзні для працівників КМДА.

Він зазначив, що мінімальна ціна одного проїзду в київському метро за новими тарифами на даний момент становить 3,16 гривні і підкреслив, що не вважає підвищення ціни на проїзд в метро вдвічі (до 4 гривень) завищеним.

Однак чиновник сказав, що якщо експерти, залучені громадськістю, зможуть довести, що нова ціна є необґрунтованою, - ніхто нічого підвищувати не буде.

Ніконов зазначив, що альтернативою підвищення цін на проїзд може бути договір з урядом про залучення цільового фінансування "Київського метрополітену".

На даний момент (після можливого підвищення тарифів) "Київський метрополітен" не передбачає введення річного проїзного.

Як відомо, Київська адміністрація пропонує встановити нові тарифи на проїзд у комунальному транспорті: на метро та міську електричку 4 гривні, на наземний транспорт – 3 гривні за одну поїздку.

Варсть проїзних квитків на місяць пропонується встановити на рівні 130-550 гривень (залежно від кількості та видів траснспорту). 

Київська адміністрація має намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ