Жителі Київщини сидять без світла через недосконалість системи



Фото users.livejournal.com

Мешканці Київської області, яким почали відключати електропостачання вранці та ввечері, не мають світла через недосконалу систему енергопостачання.

Такий висновок можна зробити з відповіді ПАТ "Київобленерго" за запит "Української правди. Київ".

У компанії відзначили, що у першу чергу  під обмеження підпадають промислові підприємства та організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду.

"Але маємо наголосити, що на сьогоднішній день немає технічної можливості застосовувати графіки аварійних відключень лише до юридичних споживачів, адже разом з ними під відключення частково підпадають і фізичні споживачі", - повідомили у "Київобленерго".

У компанії додали, що відключення стосуються усіх населених пунктів незалежно від величини та кількості населення і, як правило, застосовуються не більш ніж на 2 години для кожного окремого споживача.  

"Такі заходи є вимушеними та мають на меті забезпечити цілісність Об’єднаної енергетичної системи України. ПАТ "Київобленерго" лише  виконує команду диспетчера Центральної енергетичної системи", - відзначили в обленерго.

При цьому у ПАТ не змогли відповісти, скільки часу людям доведеться сидіти без світла.

"Застосування графіків аварійних відключень триватимуть до вирівнювання балансу між виробництвом та споживанням електричної потужності, тобто до тих пір, поки не знизиться рівень споживання до рівня виробництва потужності", - підсумували у "Київобленерго".

Як відомо, з початку грудня жителям Київської області почали відключати світло у "пікові" ранкові та вечірні години.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ