Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/547d88501a345/
Українська правда
Київ

Жителів Київщини залишили без електрики вранці та ввечері

02.12.2014  10:37


Фото kh.ridna.ua

Жителям Київської області почали відключати світло у "пікові" ранкові та вечірні години.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили жителі столичного регіону.

"Я живу у Києво-Святошинському районі, село Дмитрівка. З вчорашнього дня почалися аварійні відключення електрики. Спершу говорили про 6-8-му годину вечора, вчора так і було, але сьогодні зранку також відключили о 8 годині. Мабуть, до 10", - розповів Олег.

Він додав, що світло відключають по всьому селу, в тому числі і насосну станція, тому вода також зникає.

"У всіх автономне опалення, але більшість газових котлів потребують для роботи електрику, тому опалення зникає також", - обурився Олег.

Мешканець Ворзеля Андрій розповів, що у селищі також не було світла з 6 до 8 вечора 1 грудня та з 8 до 10 ранку 2 грудня.

За словами місцевих жителів, відключали електропостачання у Макарівському та Бориспільському районах, містах Ірпені та Бучі.

"Без будь-якого попередження зникло світло увечері. У нас усе зав’язане на електриці: ні помитися, ні чаю випити, ні їжу нагріти після роботи. Добре хоч котел на вугіллі купили. А як бути з технікою – холодильником, наприклад?" - обурилася мешканка Бориспільського району Ольга.

Як повідомили у "Київобленерго", аварійні відключення почали застосовувати по всьому столичному регіону у зв’язку з відключенням блоку №3 на Запорізькій АЕС. 

"Відключення не лише на Київщині, ці відключення по всій Україні. З метою економії", - відзначили у колл-центрі обленерго.

Як повідомляє сайт "Київобленерго", 2 грудня відключили світло в регіоні о 7:41 ранку.

"Тривалість та обсяги відключень електроенергії в подальшому будуть регламентовані диспетчером  Центральної енергетичної системи України", - йдеться в повідомленні.

"Київобленерго" закликає всіх споживачів столичного регіону економно та раціонально використовувати електричну енергію та не користуватися одночасно декількома потужними електроприладами.

"Особливо актуальним  питання обмеження споживання електроенергії стоїть  у години найбільшого навантаження: з 8:00 до  11:00 та з 20:00 до 23:00 години", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, про аварійні відключення світла на Київщині через дефіцит електроенергії заговорили ще у вересні. 

Столична компанія "Київенерго" також попередила киян про можливе обмеження електропостачання.

1 грудня графіки аварійних відключень електропостачання ввели для для промислових підприємств та організацій у Києві. 

На початку листопада  голова наглядової ради "Київенерго" Іван Плачков заявив, що компанія розглядає можливість підняття тарифів на електроенергію для населення, аби уникнути можливих віяльних відключень світла.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.