Жителів Київщини залишили без електрики вранці та ввечері



Фото kh.ridna.ua

Жителям Київської області почали відключати світло у "пікові" ранкові та вечірні години.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили жителі столичного регіону.

"Я живу у Києво-Святошинському районі, село Дмитрівка. З вчорашнього дня почалися аварійні відключення електрики. Спершу говорили про 6-8-му годину вечора, вчора так і було, але сьогодні зранку також відключили о 8 годині. Мабуть, до 10", - розповів Олег.

Він додав, що світло відключають по всьому селу, в тому числі і насосну станція, тому вода також зникає.

"У всіх автономне опалення, але більшість газових котлів потребують для роботи електрику, тому опалення зникає також", - обурився Олег.

Мешканець Ворзеля Андрій розповів, що у селищі також не було світла з 6 до 8 вечора 1 грудня та з 8 до 10 ранку 2 грудня.

За словами місцевих жителів, відключали електропостачання у Макарівському та Бориспільському районах, містах Ірпені та Бучі.

"Без будь-якого попередження зникло світло увечері. У нас усе зав’язане на електриці: ні помитися, ні чаю випити, ні їжу нагріти після роботи. Добре хоч котел на вугіллі купили. А як бути з технікою – холодильником, наприклад?" - обурилася мешканка Бориспільського району Ольга.

Як повідомили у "Київобленерго", аварійні відключення почали застосовувати по всьому столичному регіону у зв’язку з відключенням блоку №3 на Запорізькій АЕС. 

"Відключення не лише на Київщині, ці відключення по всій Україні. З метою економії", - відзначили у колл-центрі обленерго.

Як повідомляє сайт "Київобленерго", 2 грудня відключили світло в регіоні о 7:41 ранку.

"Тривалість та обсяги відключень електроенергії в подальшому будуть регламентовані диспетчером  Центральної енергетичної системи України", - йдеться в повідомленні.

"Київобленерго" закликає всіх споживачів столичного регіону економно та раціонально використовувати електричну енергію та не користуватися одночасно декількома потужними електроприладами.

"Особливо актуальним  питання обмеження споживання електроенергії стоїть  у години найбільшого навантаження: з 8:00 до  11:00 та з 20:00 до 23:00 години", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, про аварійні відключення світла на Київщині через дефіцит електроенергії заговорили ще у вересні. 

Столична компанія "Київенерго" також попередила киян про можливе обмеження електропостачання.

1 грудня графіки аварійних відключень електропостачання ввели для для промислових підприємств та організацій у Києві. 

На початку листопада  голова наглядової ради "Київенерго" Іван Плачков заявив, що компанія розглядає можливість підняття тарифів на електроенергію для населення, аби уникнути можливих віяльних відключень світла.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ