Депутат від "УДАРу" завдала місту збитків на 2,5 мільйона – Антикорупційний штаб Києва



Депутат Кустова виграє переважну більшість тендерів з харчування дітей у школах. При цьому виграє з дорожчими пропозиціями. Фото nash-site.com.ua

ПП "Ніка-1" депутата від "Удару" Вікторії Кустової, яка виграє переважну кількість тендерів з харчування дітей в столичних садках і школах, завдала місту збитків на 2,4 мільйона гривень.  

Про це повідомляє Антикорупційний штаб Києва у Facebook.

"ПП "Ніка-1" має найбільшу частку на "тендерному ринку" по харчуванню дітей в столичних садках і школах. За неповний рік (з січня по вересень 2014) фірма Кустової, яка заявляє, що живе на 3 тисячі гривень пенсії, отримала з бюджету міста Києва 56,3 мільйона гривень, вигравши 71 тендер (22,54% від усіх закупівель)", - йдеться в повідомленні.

"Сума завданих збитків фірмою "Ніка-1" через відхилення дешевших пропозиції та завищення вартості продуктів в порівнянні з ринковими цінами, по всіх виграних тендерах складає близько 2,5 мільйона гривень", - наголосили у Штабі.  

Антикорупційний штаб відзначає, що найбільше перемог ПП "Ніка-1" отримує в Облонському районі (18,7 мільйона).

"У третині тендерів (22 з 71), де виграє фірма Кустової, дешевші пропозиції відхиляються. Найбільше відхилень знову ж таки на Оболоні. Тут відхилили дешевші пропозиції 11 разів, в цілому по місту відхилили 22 дешевших пропозиції", - йдеться  повідомленні.

"У 90% ПП "Ніка-1" подається на тендери разом з ПП "Торгпродсервіс". Після відхилення дешевших пропозиції, в 60% випадків "Ніка-1" і "Торгпродсервіс"  залишаються єдиними конкурентами", - йдеться в повідомленні.

 

Антикорупційний штаб відзначив, що готує низку звернень до прокуратури, антимонопольного комітету та держфінінспекції з проханням провести додаткове розслідування щодо можливих зв’язків цих фірм. 

Депутат Кустова заявляє, що живе на 3 тисячі гривень пенсії

Як відомо, Кустова є мажоритарним депутатом від Оболонського району, а з 2002 по 2010 роки була депутатом райради на Оболоні.

Раніше депутат Київради від ДемАльянсу Галина Янченко направила низку депутатських звернень у прокуратуру та держфінінспекцію з повідомленнями про вірогідні порушення під час проведення тендерів, де виграє фірма "Ніка-1".

Держфінінспекція розпочала перевірку за фактами, викладеними зверненнях.

Фракція ДемАльянсу наполягає на створенні тимчасової контрольної комісії по перевірці тендерів на закупівлю харчування в столичні садки і школи.

Антикорупційний Штаб Києва – громадська ініціатива заснована Галиною Янченко, яка об’єднує опозиційних депутатів та громадських активістів.

Метою організації є запобігання та протидія корупції, здійснення та захист прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ