Екс-ректора Національного медуніверситету взяли під домашній арешт


   

Голосіївський райсуд взяв під домашній арешт екс-ректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Віталія Москаленка за привласнення 4 мільйонів гривень. 

Про це повідомляє сайт прокуратури Києва у понеділок.

"Віталій Москаленко, зловживаючи своїм службовим становищем, надавав розпорядження нараховувати собі щоквартальні премії. Таким чином з 2010 по 2014 рік ректор незаконно заволодів коштами університету на суму майже 4 мільйони гривень", - йдеться в повідомленні.

Наприкінці листопада Москаленку було оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна", - відзначили в прокуратурі.

Триває досудове розслідування.

У МВС заявляють, що правоохоронці зробили висновки з втечі екс-ректора Податкової академії Петра Мельника і проконтролюють, щоб цього не зробив екс-ректор Медуніверситету Богомольця Віталій Москаленко.

Яу відомо, у липні 2013 року ректора Податкової академії Петра Мельника затримали співробітники міліції у власному кабінеті при отриманні хабара.

Він вимагав і отримав від двох громадян України хабар у розмірі 40 і 80 тисяч гривень.

Зловмисника взяли під домашній арешт, а згодом на Мельника одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати всі переміщення заарештованого.

Однак через 2 дні Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку, а згодом знайшовся у США.

Під час виборів Мельник агітував на Київщині за Олександра Тигова, висунутого Блоком Петра Порошенка. Нині Мельник через суд вимагає поновлення його на посаді. 

Українська правда. Київ 
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ