Столичним підприємствам та організаціям почнуть відключати світло


З 1 грудня НЕК "Укренерго" відновлює графіки аварійних відключень електропостачання для промислових підприємств та організацій у Києві.

Про це повідомляє сайт "Київенерго".

"Головною причиною застосування графіків є те, що об’єднана енергосистема України є енергодефіцитною через недостатність запасів вугілля на складах теплових електростанцій та передчасну зупинку енергоблоку запорізької атомної станції", - йдеться в повідомленні.

У "Київенерго" наголосили, що електропостачання відключатимуть лише промисловим підприємствам та організаціям, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду столиці.

Світло обіцяють відключати не більш ніж на 2 години для кожного окремого споживача.

Водночас "Київенерго" закликала столичних жителів "економно використовувати електроенергію, особливо в побуті".

Як відомо, максимальне навантаження енергосистема України відчуває в будні дні з 8:00 до 11:00 і з 17:00 до 20:00.

Як відомо, аварійні відключення електроенергії для промислових підприємств та організацій вже були застосовані у вересні. 

Також восени ПАТ "Київобленерго", яке обслуговує Київську область, почало аварійні відключення світла через дефіцит електроенергії.

Раніше "Київенерго" попередило киян про можливе обмеження електропостачання.

На початку листопада  голова наглядової ради "Київенерго" Іван Плачков заявив, що компанія розглядає можливість підняття тарифів на електроенергію для населення, аби уникнути можливих віяльних відключень світла.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

ПАТ "Київенерго" з грудня 2011 року входить в ДТЕК, яка в свою чергу входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова. ДТЕК за 450,5 мільйона гривень придбав держпакет акцій компанії і довів свою частку в "Київенерго" до 72,33%; НАК "Енергетична компанія України" належить 25% +1 акція компанії.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ