Оболонці скаржаться, що їх труять "хімічним" димом



Фото tov-tob.livejournal.com

Мешканці столичної Оболоні скаржаться на нестерпний хімічний сморід у вечірні та нічні години, що відчувається упродовж останніх 3 місяців. 

Про це "Українській правді. Київ" повідомила місцева мешканка Юлія.

За її словами, на звернення мешканців у Київську адміністрацію і СЕС, відповіли, що причиною смороду є торф’яники, що горять на Київщині.

"Однак запах не зник навіть з приходом снігопадів. Примітно, що сморід з’являється щоденно в один і той же час -  після 17-18 години вечора", - відзначила Юлія.  

Люди переконані, що причиною смороду є незаконне спалення побутових відходів, серед яких часто трапляється пластик та інші небезпечні речі, які отруюють повітря і несуть загрозу життю і здоров’ю людей.

За словами Юлії, сморід відчувається на вулицях Богатирській, Зої Гайдай, Тимошенко, Героїв Дніпра, Героїв Сталінграду.

"Іноді дуже сильний сморід в районі "Ашану" на Петрівці (проспект Московський). У неділю було дуже інтенсивно чути вранці на Зої Гайдай і на Луговій. Є підозра, що це могло горіти звалище на вул. Богатирській біля нового "Епіцентру" (місяць тому ми бачили там димову завісу), також було припущення, що це завод на Петрівці, або інші підприємства в районі промзони на вул. Автозаводській", - розповіла Юлія.

На звернення мешканців з проханням перевірити підприємства району, у столичній СЕС повідомили, що зробити цього не можуть. 

 
 

Українська правда. Київ 
  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ