У Києві зареєстрували благодійний фонд для відновлення "Жовтня"


Київська міська державна адміністрація створила благодійний фонд "Відновимо разом" для реставрації кінотеатру "Жовтень".

Про це йдеться в повідомленні прес-служби мера Києва Віталія Кличка.

"Фонд для відновлення "Жовтня" зареєстрований. Я, як і обіцяв, перерахував 10 тисяч гривень. Було б добре, якби всі небайдужі кияни долучилися і зробили свій внесок у цю добру справу", - зазначив Кличко.

Прес-служба мера також повідомила реквізити рахунку: одержувач - ПАТ "Агрокомбанк", номер рахунку - 26001002063501, МФО - 322302, код ЄДРПОУ - 39484310, призначення платежу - благодійний внесок на відновлення кінотеатру "Жовтень".

Як відомо, 31 жовтня депутати Київради заснували благодійний фонд "Відновимо разом" для забезпечення фінансування робіт з відбудови кінотеатру після пожежі. 

Увечері 29 жовтня у кінотеатрі сталася пожежа.  Вогнем було знищено дах на площі 300 кв. м. Жертв та постраждалих немає.

Збиток від пожежі оцінюють у 7 мільйонів гривень

Після пожежі було порушено кримінальне провадження за статтею про навмисне знищення/пошкодження майна шляхом підпалу.

Однією з версій події очевидці називають продовження неодноразових спроб виселити "Жовтень" з даного приміщення. Навколо приміщення на вул. Костянтинівській протягом останніх років тривали суперечки і судова тяганина.

Міністр культури Євген Нищук наголосив, що пожежу в кінотеатрі "Жовтень" необхідно розцінювати, як спробу рейдерського захоплення.

1 листопада голова МВС Арсен Аваков повідомив, що міліція затримала двох осіб, які підпалили залу кінотеатру "Жовтень".

За словами радника голови МВС Антона Геращенка, вони своєю витівкою нібито хотіли продемонструвати негативне ставлення до фільмів ЛГБТ-тематики.

Паліїв посадили під домашній арешт. 

Згодом Прокуратура перекваліфікувала кримінальну провадження щодо двох молодих людей, які вчинили підпал кінотеатру "Жовтень", зі "знищення майна" на "хуліганство".

13 жовтня Київрада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру "Жовтень" в оренду ТОВ "Кіноман".

Наприкінці листопада Київський апеляційний госпсуд залишив в силірішення суду першої інстанції від 7 жовтня 2014 року про виселення ТОВ "Кіноман" з приміщень кінотеатру "Жовтень".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ