Холодна вода може знову подорожчати



Фото rupor.sampo.ru

"Київводоканал" готує нові розрахунки структури тарифу на холодну воду, які включають послугу повірки лічильників.

Новий тариф найближчим часом подадуть на розгляд Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повідомляє сайт водоканалу.

Після того, як кошти за повірку лічильника включать у тариф, мешканці, які встановили нові лічильники після 1 липня 2014 року або вчасно повірили існуючі, більше не платитимуть за повірку.

"Мешканці, які встановили нові лічильники після 1 липня 2014 року або вчасно здійснили повірку, можуть розраховувати, що наступна повірка буде виконана за рахунок ПАТ "АК "Київводоканал" як виконавця послуги з водопостачання", - відзначили у водоканалі.

"Однак, навіть якщо ця складова увійде до тарифу у 2015 році – лічильники, які прострочили термін експлуатації чи повірки до 1-го липня 2014 року, не будуть повірені чи замінені безкоштовно", - попередили у водоканалі.

Більше того, у "Київводоканалі" наголосили, що прилади з простроченою повіркою чи терміном експлуатації будуть зняті з комерційного обліку, а обсяги спожитої води нараховуватимуться відповідно до показників будинкового лічильника.

Як відомо, міжповірочний інтервал приладу обліку становить 3-4 роки залежно від лічильника. Тож наступна повірка відбудеться у 2017-18 роках.

Раніше "Київводоканал" заявив, що нарахує додаткові куби води мешканцям, які не повірили квартирні лічильники, мають несправні лічильники або такі, у яких закінчився термін експлуатації.

Як відомо, у вересневих платіжках на компослуги киянам нарахували по 22 кубічні метри холодної води на кожну зареєстровану у квартирі особу. Згодом у "Київводоканалі" пояснили, що кяини без лічильників мусять платити за своїх сусідів, які шахраюють. Також водоканал нагадав, що мешканці мають повірити лічильники власним коштом. Повірка водоміра коштує від 43 до 120 гривень. 

Однак юристи відзначають, що дерти гроші з киян за повірку лічильника незаконно.

"Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку проводяться за рахунок виконавця послуг, яким є ЖЕК", - пояснив "Українській правді. Київ" юрист.

З 1 липня у Києві гаряча вода подорожчала більш ніж на 70%, а холодна - на 130%. Також з 1 липня зросла вартість теплопостачання Києва і квартплата (на 90%)

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ