Суд залишив у силі рішення про виселення колективу з кінотеатру "Жовтень"



Фото "Сегодня"

Київський апеляційний госпсуд залишив в силі рішення суду першої інстанції від 7 жовтня 2014 року про виселення ТОВ "Кіноман" з приміщень кінотеатру "Жовтень".

Про це повідомляє сайт прокуратури Києва.

За словами прокурора Києва Сергія Юлдашева, суд апеляційної інстанції підтвердив обґрунтованість доводів прокуратури щодо відсутності у ТОВ "Кіноман" законних підстав користуватися приміщеннями кінотеатру без оформлення орендних відносин.

"У цьому судовому спорі прокуратура виступила на боці територіальної громади, яка є власником цього майна, та відстоювала виключно її інтереси", - зазначив прокурор.

Як відомо, 13 жовтня, вже після пожежі у кінотеатрі, Київрада ухвалила рішення передати цілісний майновий комплекс кінотеатру "Жовтень" в оренду ТОВ "Кіноман".

Проте, наголосили у прокуратурі, вказане рішення не розв’язало судовий спір між прокуратурою та ТОВ "Кіноман", оскільки на момент розгляду справи в апеляційній інстанції договір оренди між Департаментом комунальної власності Києва та ТОВ "Кіноман" так і не було укладено.

"З огляду на рішення апеляційної інстанції, саме столична влада має сьогодні зробити усі необхідні кроки для вирішення проблемної ситуації щодо оренди приміщень кінотеатру "Жовтень", - резюмував Юлдашев. 

Як відомо, увечері 29 жовтня у кінотеатрі сталася пожежа.  Вогнем було знищено дах на площі 300 кв. м. Жертв та постраждалих немає.

Збиток від пожежі оцінюють у 7 мільйонів гривень

Після пожежі було порушено кримінальне провадження за статтею про навмисне знищення/пошкодження майна шляхом підпалу.

Однією з версій події очевидці називають продовження неодноразових спроб виселити "Жовтень" з даного приміщення. Навколо приміщення на вул. Костянтинівській протягом останніх років тривали суперечки і судова тяганина.

Міністр культури Євген Нищук наголосив, що пожежу в кінотеатрі "Жовтень" необхідно розцінювати, як спробу рейдерського захоплення.

1 листопада голова МВС Арсен Аваков повідомив, що міліція затримала двох осіб, які підпалили залу кінотеатру "Жовтень".

За словами радника голови МВС Антона Геращенка, вони своєю витівкою нібито хотіли продемонструвати негативне ставлення до фільмів ЛГБТ-тематики.

Паліїв посадили під домашній арешт. 

Згодом Прокуратура перекваліфікувала кримінальну провадження щодо двох молодих людей, які вчинили підпал кінотеатру "Жовтень", зі "знищення майна" на "хуліганство".

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ