Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5475cf5d50671/
Українська правда
Київ

Заступник Кличка зібрався сам собі виділити землю в центрі Києва – депутат

26.11.2014  14:02


Заступник Кличка хоче взяти в оренду земділянку під двоповерховим будинком? Фото google.com.ua/maps

Заступник голови КМДА Віталія Кличка Павло Рябікін, який погоджує виділення земельних ділянок у Києві, зібрався сам собі виділи шматок землі у центрі столиці.

Про це заявила депутат Київради від "Батьківщини" Тетяна Меліхова.

За її словами, постійна комісія Київради з питань землекористування погодила рішення "Про надання громадянину Рябікіну Павлу Борисовичу в оренду на 25 років земельну ділянку площею 0,07 га по вул. Бехтерівський провулок, 6 для реконструкції нежитлової будівлі під житло-офісну".

А невдовзі відповідний проект рішення внесуть до порядку денного Київради.

"Такого випадку не пам’ятаю з часів Януковича: земельну ділянку в центрі міста передають в оренду немало-небагато на 25 років. Крім того, звертаю увагу на те, кому вона виділяється – заступнику голови КМДА, який погоджує виділення земельних ділянок у Києві", - відзначила Меліхова.

Вона додала, що багато киян роками стоять у черзі, щоб сесія Київради проголосувала за виділення земельної ділянки.

"По-друге, мене цікавить чи є будівля, яку віддають чиновнику під реконструкцію, історичною, оскільки судячи з фото, так воно і є. Адже реконструкція історичних будинків заборонена, а щодо пам’яток і культурної спадщини можна застосовувати лише реставрацію", - наголосила Меліхова.

Вона додала, що звернулася до Українського товариства охорони пам’яток історії та культури з проханням надати інформацію про те, чи є будинок за адресою: пров. Бехтерівський, 6 історичною будівлею. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.