Директора КП Коцюбинського за об’їдання дітей у садку покарали штрафом у 170 гривень



Фото novayagazeta.ru

Керівника комунального підприємства, яка організувала корупційну схему закупівлі продуктів для дитсадка "Світлячок" селища Коцюбинське, покарали штрафом лише у 170 гривень.

Про це пише Сайт громади Приірпіння.

Суд над керівницею ТОВ "Комунальне-виробниче підприємство громадського харчування", заснованого Коцюбинською селищною радою, Ганною Каськовою відбувся днями в Ірпені.

Мам постраждалих дітей, які хотіли бути вільними слухачами у справі, на засідання не пустили і, повідомили, що суд проходитиме у закритому режимі.

"Я дуже хотіла на суді подивитися пані Каськовій у вічі (яка є постачальником провізії в садок - ред.). Тендери ж на чималі суми, а вона їжу в садки у сина-перекупника закуповує. Замість булочки, яка значиться в меню, прозорий шматочок батона, а закуплений зефір та мармелад діти б не побачили, якби батьки не перевірили накладні," – розповіла активістка Ольга Матюшина, яка виявила порушення закону й повідомила правоохоронні органи.

Каськова на засідання спізнилась, але була у граному настрої, відзначили активістки.

"Їй продиктували клопотання, що вона визнає свою провину і просить проводити засідання за її відсутності. І у закритому режимі суддя Ірпінського суду Віталій Кафтанов присудив їй аж 170 гривень штрафу. Я б хотіла подивитись судді у вічі. Люди крали їжу з тарілок дітей, а такий мізерний штраф. Мінімальний, уявляєте?" – обурилася мама постраждалої дитини Олена Толочина.

Активістам в канцелярії суду відмовились надати копію постанови.

"Санкції цієї статті передбачають штраф від 170 до 1 700 гривень. Суд, звісно, сам приймає рішення. Але ми переконані, що якщо б судді обирали принаймні максимальну міру покарання, то корупцію було б легше викорінити," – наголосив прес-секретар УМВС України у Київській області Микола Жукович.

В управлінні освіти Ірпеня зауважують, що ситуація, яка склалася – це виняток.

"У садочках Коцюбинського справді продукти харчування постачаються за найвищими цінами в Ірпінському регіоні. Наприклад, у Ірпені є садочки з прямою бухгалтерією. Тобто там продукти беруть напряму у виробників – виходить дешевше," – зазначила головний спеціаліст з дошкільного виховання Галина Заєць.

Як виявили активісти, комунальне підприємство Коцюбинської селищної ради закладало 18% прибутку і закуповувало продукти для дітей через посередників.

"Усі ж розуміють, що тут все залежить від політичної волі селищного голови. Але такої волі, очевидно немає. Коли з ініціативи батьків ми нарешті зустрілись у селищній раді, то з’ясувалось, що садки не можуть працювати до 19:00, бо діти будуть голодними," – розповіла депутат Коцюбинської селищної ради Ірина Федорів.

Федорів відзначила, що її дитина ходить у київський дитсадок.

"Там на день фінансування аналогічне. То як же так виходить, що в цьому дитсадку діти можуть бути до 19:00, а в наших дитсадках селища мами мають кидати роботу й летіти з Києва о 17:00 додому?", - обурилася Федорів.

Наразі Прокуратура Ірпеня проводить перевірку організації харчування дітей у дитсадку "Світлячок" (№ 24).

Як відомо, нещодавно батьки дітей садка "Світлячок" з'ясували, що їхніх дітей об'їдають: коли у меню пише булочка, то малюкам дають прозорий шматок батона.

Каськова (на першому плані) і директор дитсадка "Світлячок" (білявка) Людмила Сич на засіданні селищної ради під час обговорення питання харчування та можливості введення подовженого дня у дитсадку

Виявилося, що у дитсадка немає прямого постачальника харчів, а є цілий ланцюжок "перепостачальників". Комунальне підприємство Коцюбинської селищної ради ТОВ "Комунальне-виробниче підприємство громадського харчування" під керівництвом Ганни Каськової закуповує продукти у ПП Олександр Кіщук (яке не є виробником цієї продукції, а просто займається перепродажем), керівником якого є син Каськової.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ