Від першого снігопаду у Києві постраждала 41 людина



Фото chas.cv.ua

За першу добу снігопаду – 23 листопада – внаслідок ожеледиці до травмпунктів Києва звернулася 41 особа. Серед постраждалих – 38 дорослих та 3 дітей.

Про це повідомляє сайт КМДА.

Трьох дорослих було госпіталізовано.   

У Департаменті охорони здоров’я КМДА нагадали, що вберегтися від травм під час ожеледиці можна, дотримуючись простих правил поведінки.

Зокрема, важливо носити зимове взуття з глибоким протекторним малюнком на підошві та ходити тротуарами, які посипані піском або сіллю, або по непритоптаному снігу на внутрішньому краї тротуару.

"Ступаючи на лід максимальне навантаження робіть не на п’яту, а на носок. Ходіть неквапливо, ноги злегка розслабте в колінах. Не тримайте руки в кишенях – це збільшує ймовірність не тільки падіння, але й отримання тяжких травм, особливо переломів", - відзначили у Департаменті охорони здоров’я КМДА.

Також столичним жителям радять берегтися ковзанок, припорошених снігом, ходити освітленою частиною тротуару, не перебігати проїжджу частину дороги.

"Під час танення снігу та льоду дуже небезпечними є бурульки. Для того, щоб уникнути травм від них, не ходіть близько під стінами будинків", - наголосили у Департаменті охорони здоров’я.

Якщо ж уберегтися не вдалося, то при сильній кровотечі від травмування медики радять зав’язати шарф, хустку чи ремінь на 10-15 см вище місця пошкодження, паличкою сильно закрутити їх.

"Травмованого необхідно відвезти в лікарню протягом години, якщо він перебуває на холоді; протягом 1,5 години – якщо він у теплі. Коли за цей час потерпілого не доставлено в лікувальний заклад, джгут розпускають, передавлюючи артерію вище рани, а через 8-10 хвилин знову закручують", - нагадали у Департаменті.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ