У Києві створили інтерактивну карту забудов



Антикорупційний штаб Києва запустив карту забудов столиці.

Про це повідомляє Facebook-сторінка штабу.

"Карта покликана забезпечити більшу прозорість інформації про виділення земель під забудову", - йдеться в повідомленні.

Поки нанесені лише кілька десятків об'єктів.

Антикорупційний штаб планує оновлювати карту перед кожним засіданням Київради, а згодом і перед засіданнями земельної комісії. 

"Карта є тестовою. Якщо маєте відгуки і пропозиції - надсилайте повідомлення на нашій сторінці", - закликають у Антикорупційному штабі. 

 Скиншот карти

Як відомо, столичні активісти часто влаштовують акції протесту проти будівництва на зелених зонах та у дворах своїх будинків.

Так, 17 листопада спалахнув скандал довкола будівництва на Осокорках. У день, коли на зеленій зоні з’явився паркан люди вийшли на вулицю і поламали огорожу.

18 листопада активісти підпалили відновлений паркан.

За даними ЗМІ, за будівництвом на Осокорках у Києві стоїть компанія, серед засновників якої є діючий депутат Київради від "УДАР" Сергій Котвицький.

Голова МВС Арсен Аваков відсторонив начальника Дарницького райвідділу міліції від виконання службових обов'язків у зв'язку з бійкою довкола забудови на Осокорках, яка сталася 17 листопада.

Також у листопаді мешканці столиці кілька разів влаштовували акції протесту проти будівництва на Батиєвій горі.

Як відомо, на початку та всередині червня мешканці столичних Позняків двічі палили будівельний паркан на проспекті Бажана.

Однак забудовник - ТОВ "Ново-Комерцбуд", який отримав ділянку у 2009 році під будівництво офісно-торгово-розважальний центру, - згодом відновив частину паркану.

Також повідомлялося, що ввечері 3 липня мешканці спалили будівельні вагончики, виступаючи проти будівництва 6 висоток по вул. Степана Руданского на Сирці. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ