У столиці увічнять пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих у зоні АТО


У Києві встановлять меморіальні дошки Героям Небесної Сотні, загиблим у зоні АТО та іншим видатним українцям.

Відповідне розпорядження підписав мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт КМДА.

Так, на вулиці Червоноармійській, 114 буде встановлена меморіальна дошка на честь героя Небесної Сотні Андрія Черненка, на будівлі Національної парламентської бібліотеки на вул. Грушевського, 1 – на честь героя Небесної Сотні Сергія Нігояна.

Також на фасаді середньої загальноосвітньої школи №90 з’явиться меморіальна дошка на честь героя Небесної Сотні Сергія Шаповала, а на будівлі СШ №275 по проспекту Маяковського, 3-Г увіковічнять загиблого у зоні АТО Володимира Кравчука.

Окрім цього, меморіальну дошку на честь українського онколога, доктора медичних наук Юрія Спіженка розмістять на будинку 20/8 на вулиці Інститутській.

На будинку № 12 на Михайлівському провулку вшанують державного діяча, вченого, лауреата Державної премії в галузі науки і техніки, винахідника та поета Михайла Ковалка, а у фойє спеціалізованої школи №127 - воїна-інтернаціоналіста Олександра Новікова.

"Витрати, пов’язані із виготовленням та встановленням меморіальних дощок, будуть профінансовані за позабюджетні кошти, залучені в установленому порядку", - відзначили в КМДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ