Метрополітен очікує заробити на пасажирах 760 мільйонів у 2014 році


КП "Київський метрополітен" очікує отримати дохід від перевезення пасажирів у 2014 році порядку 760 мільйонів гривень.

Про це під час онлайн-конференції сказав начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський, повідомляють "Українські новини".

"Дохід від перевезення пасажирів цього року очікується 760 мільйонів гривень", - сказав він.

За його словами, тільки витрати підприємства на заробітну плату, електроенергію та сплату податків на рік становить близько 1,5 мільярда гривень.

Начальник столичного метрополітену також зазначив, що собівартість перевезення пасажира становить 3,16 гривні без урахування коштів на капітальний ремонт рухомого складу, ескалаторів, зміцнення тунелів і тому подібних витрат.

Брагінський зазначив, що з урахуванням всіх вищевказаних витрат, собівартість може становити близько 8 гривень.

Як відомо, 2013 "Київський метрополітен" закінчив зі збитком 362,1 мільйона гривень, 9 місяців 2014 – зі збитком у 435,9 мільйона гривень.

Керівництво метро сподівається на підвищення тарифу на проїзд уже до кінця поточного року.

Київська адміністрація має намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого. Мер Києва Віталій Кличко гарантував, що проведе публічне обговорення питання про нові тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті.

У вересні начальник підземки Віктор Брагінський заявив, що собівартість однієї поїздки становить 3 гривні 11 копійок У листопаді  уже заговорили про економічно обґрунтований тариф у  5 гривень. 

Як відомо, 12 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада буде змушена підняти вартість проїзду у столиці.

До того Кличко вже неодноразово наголошував, що у столиці треба підняти вартість проїзду. Так, перша заява пролунала ще у червні.

3 вересня Кличко заявив, що очікує підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті,  21 вересня мер заявив, що проїзд у метро подорожчає вже найближчим часом.

Також Кличко заявив, що міська влада планує підняти вартість проїзду в міській електричці, мовляв, собівартість поїздки уже становить 9 гривень.

У свою чергу голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ Олександр Клюс заявив, що вартість проїзду у підземці зросте з 2 до 3,5 гривні з 1 січня 2015 року.

Як відомо, КП "Київський метрополітен" уже почав готуватися до переходу на нові тарифи. Зокрема, з 1 листопада введено нові проїзні квитки.

Також підземка повністю переходить на автоматизовану систему проходу пасажирів, а жетони будуть поступово вилучені з обігу.

Жетони в касах вже не продають на станції "Поштова площа", "Кловська", "Театральна" та одному з вестибюлів станції "Героїв Дніпра".

На станціях "Деміївська" та "Голосіївська" взагалі закрили каси.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ