Документи щодо заповідників Києва зникли – Бригинець



Фото ukrainaincognita.com

Архів документів щодо майже 200 заповідних територій Києва - зник.

Про це повідомив народний депутат Олександр Бригинець.

"На моє звернення КМДА повідомляє, що після ліквідації територіального органу Мінприроди архів по заповідних територіях не передавався до управління охорони навколишнього середовища КМДА. То де ж він? Папки з оригіналами карт, положень, охоронних зобов’язань і решти документів на майже 200 заповідних шматочків Києва зникли!", - розповів Бригинець.

Він переконаний, що зникнення документації не випадкове.

"Нерідко саме заповідний статус окремих парків стає на заваді віддати його під забудову", - заявив нардеп.

Бригинець звернувся до всіх столичних активістів з проханням переглянути свої архіви на предмет пошуку документів пов’язаних із заповідними територіями Києва.

"В когось з нас можуть зберігатись копії будь-яких документів про заповідні території Києва. Кожен такий папірець сьогодні на вагу золота. Тому прошу повідомляти про такі знахідки на електронну адресу: vasyliuk@gmail.com!", - попросив нардеп.

Зі свого боку він пообіцяв ініціювати розслідування "таємничого" зникнення документації про столичні заповідні території.

Як відомо, 17 травня 2013 адмінреформа Януковича ліквідувала обласні управління екології.

Після цього з ініціативи Бригинця в Мінприроди розпочався збір архіву документів про території природно-заповідного фонду. Раніше цього не робили, оскільки у Міністерства були територіальні органи в областях, де зберігалася документація про заповідні території. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ