Киянам обіцяють облаштувати три нові веломаршрути до весни



Фото з Facebook АВК

У Києві уже в наступному році планують облаштувати якісні маршрути для велосипедистів, які сполучатимуть віддалені райони з центром міста.

Про це повідомляє сайт КМДА.

Перші маршрути за напрямком Троєщина – Центр, Солом’янка – Центр та підвізний маршрут до станції метро Позняки з облаштуванням перехоплюючого паркінгу планують облаштувати до весни 2015 року.

Як повідомляє сайт Асоціації велосипедистів Києва, маршрут Троєщина – Центр пролягатиме вулицею Бальзака (плюс підвізні Сабурова, Цвєтаєвої, Драйзера, Маяковського від Драйзера до Ватутіна) через Московський міст — Труханівську — Європейську площу — Хрещатик — Червоноармійську — Олімпійську), Солом’янка – Центр (Севастопольська площа — Урицького — Жилянська — Олімпійська — Шота Руставелі — Хрещатик), підвізний маршрут до станції метро Позняки (пр. Григоренка від вул. Здолбунівської до вул. Гмирі, можливо з доїздом по Здолбунівській до Дарницького вокзалу).

Так виглядатимуть перші три маршрути. Фото з сайту АВК

Наразі Департамент містобудування та архітектури розробляє Міську цільову програму з облаштування та розвитку велосипедної інфраструктури у Києві на 2015-2019 роки.

Затвердити її планується вже у цьому році, щоб з 2015 року почати реалізацію пріоритетних маршрутів.

До активної участі у розробці Міської цільової програми також залучені представники громадської організації "Асоціація велосипедистів Києва", фахівці-транспортники Німецького товариства міжнародного співробітництва в Україні (GIZ) та КП "Житлоінвестбуд-УКБ", яке є замовником розробки перших 3-х маршрутів.

А так має виглядати веломережа по завершенні виконання програми. Фото АВК

Як пояснили у АВК, пріоритетні маршрути вони обирали за принципом найбільшого результату з найменшими зусиллями.

"Ми проаналізували, де у місті існує найбільша транспортна потреба, тобто де зосереджена найбільша кількість мешканців, відсутній рейковий громадський транспорт, мало спусків та затримок на шляху, а також де може бути найменша складність та вартість робіт", – зазначили в Асоціації велосипедистів Києва.

У перспективі принципи та підходи до створення веломаршрутів будуть узагальнені у Концепції розвитку велосипедної інфраструктури у столиці.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ