У Кличка запевняють, що не збільшували видатки на чиновників


Інформація про збільшення Києвом видатків на утримання чиновників не відповідає дійсності.

Про це заявив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко "Українській правді. Київ", коментуючи заяву міністра фінансів Олександра Шлапака.

"Озвучена міністром Олександром Шлапаком інформація суперечить фактам та документам. Жодного збільшення видатків на утримання чиновників і жодного збільшення видатків не було. Жодних надбавок не було", - заявив він.

Бондаренко також запевнив, що сьогодні кількість працівників КМДА і Київради відповідає постанові Кабміну, якою затверджено граничну чисельність Київської адміністрації.

За його словами, сьогодні у КМДА працює 1862 особи (у тому числі в апараті КМДА – 275 осіб), що значно нижче затвердженої граничної чисельності центральних апаратів МВС, ДФС, Держархбудінспекції.

"У 2014 році кількість державних службовців не збільшувалась понад граничну чисельність. Заробітна плата протягом 2014 року не збільшувалась попри те, що курс долара зріс вдвічі", -  написав Бондаренко у Facebоok.

Він також наголосив, що видатки бюджету Києва по галузі Державне управління з моменту його затвердження не збільшували і вони становлять 633 мільйони 231,8 тисячі гривень.

"З них, фонд оплати праці органів місцевого самоврядування 15 мільйонів 768,8 тисячі гривень, органів державної влади – 386 мільйонів 256 тисяч гривень. Натомість збільшено витрати на енергоносії на 2 мільйони 170,57 тисячі гривень" - написав чиновник.

Також, за його словами, було збільшено видатки спеціального фонду на 7 мільйонів 440 тисяч гривень, які спрямували на відновлення системи для голосування.

Як відомо, раніше Шлапак відзначив, що Київська міська рада майже в 4 рази збільшила видатки на утримання органів місцевого самоврядування - на 470 мільнів гривень.

Кличко вимагає від прем’єра Арсенія Яценюка знайти рішення щодо фінансування Києва.

13 листопада Кличко заявив, що через борги уряду 416 людей, які потребують гемодіалізу, можуть померти.

Кличко намагався домогтися виділення необхідних коштів із держбюджету. Однак уряд запевнив, що жодних боргів перед Києвом не має. 

Після акцій протесту людей, які потребують гемодіалізу, Київ перерозподілив кошти, виділивши суму на тиждень цих процедур

18 листопада, коли люди знову вийшли вимагати фінансування гемодіалізу в столиці, в Кабміні заявили, що грошей на це немає і що у браку медпрепаратів винен Київ, який неправильно розподілив столичні кошти.

Кличко ж звинувачує Кабмін у заборгованостях перед Києвом.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ