Кошти депутатів використовують для латання дір у бюджеті – Меліхова


Кошти, передбачені на здійснення депутатами Київради своїх повноважень, використовують для латання дір у київському бюджеті.

Про це заявила депутат Київради від "Батьківщини" Тетяна Меліхова.

За її словами, наказ не перераховувати кошти з депутатських фондів дав перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов.

"Я перерахувала частину коштів з депутатського фонду медичному закладу. Проте, протягом тижня медзаклад так і не отримав необхідні гроші. З’ясувала, що платіжні доручення виписані і знаходяться у Казначействі Києва, але гроші заблоковані за дорученням Ніконова. Натомість відповідні кошти перераховуються на інші потреби міста", - повідомила Меліхова.

Вона наголосила, що кошти депутатського фонду – це соціальні кошти, за рахунок яких депутат може допомогти киянам, бюджетним установам та іншим. Тому КМДА не має права використовувати їх на власний розсуд і вирішувати за їх рахунок інші фінансування міста.

"Сьогодні перерахунок коштів затримують на тиждень, можливо, затримають і на більший термін. Маю пересторогу, що КМДА дотягне цей термін до Нового року, коли їх просто спишуть. А це не лише не виконані перед киянами зобов’язань, але й зіпсована репутація депутата і керівництва міста в цілому", - наголосила Меліхова.

Депутатка поросила голову КМДА Віталія Кличка, щоб той дав доручення розблокувати кошти, передбачені на здійснення депутатських повноважень.

Як відомо, щороку бюджетом Києва передбачаються значні кошти на здійснення депутатської діяльності депутатів Київради.

За рахунок коштів депфонду обранці мають змогу надавати конкретну допомогу у вирішенні проблем киян.

За словами депутата Київради Олександра Пабата, цього року у бюджеті передбачено по 260 тисяч гривень на кожного депутата (загалом 31 мільйон 200 тисяч гривень).  

За словами Кличка, у міському бюджеті діра у 1,7 мільярда гривень. Зокрема, наразі у місті немає коштів на виплату зарплати бюджетникам. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ