Кабмін: У бюджеті Києва дірка, бо Кличко збільшив видатки на чиновників


Києву не вистачає коштів, бо міськрада у 4 рази збільшила видатки на утримання органів місцевого самоврядування.

Про це під час засідання уряду 19 листопада заявив міністр фінансів Олександр Шлапак, повідомляє сайт уряду.

Він відзначив, що сьогодні недовиконання доходів Києва становить 460 мільйонів гривень.

"Міська рада приймає рішення і майже в 4 рази збільшує видатки на утримання органів місцевого самоврядування. Зверніть увагу на цифру – збільшує на 470 мільйонів гривень – якраз ті кошти, яких сьогодні не вистачає на ліки і все інше. Стосовно чиновників – ми багато разів закликали і Віталія Володимировича, і його колег: розберіться, будь ласка, з тим, що робиться в Києві", - зауважив Шлапак.

Він додав, що кошти на зарплати і ліки можна перерозподілити з незахищених видатків – коштів на ремонти будівель, доріг тощо.

"Якщо не вистачає заробітної плати, якщо не вистачає на гемодіаліз і інші речі, можна потерпіти з цими видатками. У вас є потенційна заборгованість по таких статтях, не витрачайте, будь ласка, кошти на інші не першочергові видатки", - звернувся міністр до мера Віталія Кличка.

Разом із тим, Шлапак звернув увагу, що Києву було виділено1,8 мільярда гривень на виконання функцій столиці. А нині розглядається питання про виділення 600 мільйонів гривень для виплати бюджетникам.  

На думку міністра, Києву необхідно проводити серйозну реформу всередині видатків міста, зокрема, оптимізувати витрати на чиновників, щоб мати кошти забезпечення життєдіяльності міста.

Як відомо, Кличко вимагає від прем’єра Арсенія Яценюка знайти рішення щодо фінансування Києва.

13 листопада Кличко заявив, що через борги уряду 416 людей, які потребують гемодіалізу, можуть померти.

Кличко намагався домогтися виділення необхідних коштів із держбюджету. Однак уряд запевнив, що жодних боргів перед Києвом не має. 

Після акцій протесту людей, які потребують гемодіалізу, Київ перерозподілив кошти, виділивши суму на тиждень цих процедур

18 листопада, коли люди знову вийшли вимагати фінансування гемодіалізу в столиці, в Кабміні заявили, що грошей на це немає і що у браку медпрепаратів винен Київ, який неправильно розподілив столичні кошти.

Кличко ж звинувачує Кабмін у заборгованостях перед Києвом.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ