Кличко виділив гроші на діаліз, забравши 22 мільйони з зарплат бюджетників


Київ із власного бюджету виділив 22 мільйонів гривень на забезпечення витратними матеріалами для діалізу хворих киян, які страждають на ниркову недостатність.

Про це повідомляє сайт Київської адміністрації.

За словами директора Департаменту фінансів КМДА Володимира Репіка, це вдалося зробити за рахунок перерозподілу коштів, які планували витратити на виплату зарплати працівникам комунальних установ у листопаді. 

"На жаль, складне бюджетне законодавство дозволяє Міністерству фінансів інтерпретувати довільно фінансові можливості органів місцевого самоврядування. Із 480 мільйонів гривень, які було зафіксовано на рахунках зранку 19 листопада 2014 року, більшість коштів має цільове призначення, а саме: капітальні видатки", - зазначив Репік.

"На поточні ж потреби (заробітна плата, харчування, медикаменти, енергоносії, виплати населенню тощо) виділено лише 38,4 мільйона гривень, із яких підготовлені документи на виплату зарплати працівникам комунальних установ з термінами виплати з 18 до 21 листопада на суму 40 мільйона гривень", - додав він.

"Таким чином, Київ водночас вирішив проблему забезпечення хворих на ниркову недостатність киян витратними матеріалами для діалізу та створив нову – забезпечення бюджетників зарплатами", - сказав Репік.

Як відомо, 13 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що через борги уряду 416 людей, які потребують гемодіалізу, можуть померти.

Кличко намагався домогтися виділення необхідних коштів із держбюджету. Однак уряд запевнив, що жодних боргів перед Києвом не має. 

Після акцій протесту людей, які потребують гемодіалізу, Київ перерозподілив кошти, виділивши суму на тиждень цих процедур

18 листопада, коли люди знову вийшли вимагати фінансування гемодіалізу в столиці, в Кабміні заявили, що грошей на це немає і що у браку медпрепаратів винен Київ, який неправильно розподілив столичні кошти.

Мер Віталій Кличко ж звинувачує Кабмін у заборгованостях перед Києвом.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ