Потяги метро зношені на 80% - Київський метрополітен



Фото kiev.vgorode.ua

Зношеність рухомого складу КП "Київський метрополітен" становить 80%, десятки ескалаторів та сотні метрів колії потребують заміни.

Про це заявив перший заступник начальника підземки Валерій Гавриленко, повідомляє сайт підприємства.

"Ціни зростають, а наші основні засоби зношуються. Зношеність рухомого складу становить 80%. Все треба ремонтувати, а на це потрібні кошти", - сказав він.

За словами Гавриленка, наразі метрополітен змушений встановлювати обмеження швидкості руху та зменшувати кількість поїздів на лінії.

На сьогодні у підземці потребують заміни 27 ескалаторів, які працюють ще з 60-х років та пройшли по 5-6 капітальних ремонтів, зокрема на станціях "Арсенальна", "Хрещатик", "Університет", "Вокзальна", "Політехнічний інститут" та "Шулявська".

Крім того, наголосив Гавриленко, через просідання ґрунтів метрополітен змушений зменшувати швидкість руху.

Особливо критичною ця проблема є на Сирецько-Печерській лінії, де замість 60 км/год, через обмеження поїзди їдуть не більше 40 км/год.

Потребують заміни також 9 кілометрів рейок, стрілочні переводи та 8 тисяч шпал.

Крім того, за словами керівництва метро, досі не вирішені питання з будівництвом другого виходу на станції "Вокзальна", залишається законсервованою "Львівська брама".

"Є необхідність спорудження других пересадочних вузлів між станціями "Театральна" – "Золоті ворота" та "Площа Льва Толстого" – "Палац спорту". Перевантаженість станцій уже створює незручності для пасажирів у голини "пік"", - відзначили у прес-службі підземки.

"Для того, щоб ми могли розвиватися, замінювати техніку, освітлення, ремонтувати рухомий склад та забезпечувати належну якість перевезень ми повинні отримувати достатнє фінансування", - повідомив Гавриленко.

Він додав, що керівництво метро сподівається на підвищення тарифу на проїзд уже до кінця поточного року.

Як відомо, Київська адміністрація має намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого. Мер Києва Віталій Кличко гарантував, що проведе публічне обговорення питання про нові тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті.

У вересні начальник підземки Віктор Брагінський заявив, що собівартість однієї поїздки становить 3 гривні 11 копійок У листопаді  уже заговорили про економічно обґрунтований тариф у  5 гривень. 

Як відомо, 12 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада буде змушена підняти вартість проїзду у столиці.

До того Кличко вже неодноразово заявляв, що у столиці треба підняти вартість проїзду. Так, перша заява пролунала ще у червні.

Згодом міські чиновники виступили за підвищення вартості проїзду у громадському транспорті столиці до 3 гривень уже з осені 2014 року.

3 вересня Кличко заявив, що очікує підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті,  21 вересня мер заявив, що проїзд у метро подорожчає вже найближчим часом.

Також Кличко заявив, що міська влада планує підняти вартість проїзду в міській електричці, мовляв, собівартість поїздки уже становить 9 гривень.

У свою чергу голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ Олександр Клюс заявив, що вартість проїзду у підземці зросте з 2 до 3,5 гривні з 1 січня 2015 року.

Як відомо, КП "Київський метрополітен" уже почав готуватися до переходу на нові тарифи. Зокрема, з 1 листопада введено нові проїзні квитки.

Також підземка повністю переходить на автоматизовану систему проходу пасажирів, а жетони будуть поступово вилучені з обігу.

Жетони в касах вже не продають на станції "Поштова площа", "Кловська", "Театральна" та одному з вестибюлів станції "Героїв Дніпра".

На станціях "Деміївська" та "Голосіївська" взагалі закрили каси.

Київський метрополітен є найглибшим у світі. У столичній підземці працює 52 станції на трьох гілках. Експлуатаційна довжина ліній становить 67,7 км. Парк пасажирських вагонів налічує 824 вагони. Щоденно у Києві метрополітеном користуються 1,5 мільйона пасажирів.

За даними прес-служби метро, кожен 4-й пасажир – пільговик. За даними КМДА, кожен третій пасажир громадського транспорту столиці є пільговиком і, відповідно, не сплачує за проїзд.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ