Кличко обіцяє, що підвищення вартості проїзду обговорить з киянами


Мер Києва Віталій Кличко гарантує проведення публічного обговорення питання про нові тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті.

Про це він заявив журналістам, коментуючи інформацію про можливе підвищення вартості проїзду у метро до 5 гривень, повідомляє УНІАН.

"Ми знаємо, що ціна буде підвищена. І я гарантую те, що буде публічне обговорення", - сказав Кличко.

За його словами, найближчим часом буде організовано презентацію формування нової ціни на проїзд за участі фахівців та експертів.

"Ми будемо презентувати і обґрунтовувати нову ціну в метро та інших видах громадського транспорту, де ми зможемо обґрунтувати, де будуть експерти, які покажуть, скільки у нас коштує проїзд однієї людини", - сказав Кличко.

Він також запевнив, що міська влада докладе всіх зусиль, аби соціально незахищені верстви населення не відчули матеріального навантаження через підвищення тарифів на проїзд.

Як відомо, Київська адміністрація має намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого.  

У вересні начальник підземки Віктор Брагінський заявив, що собівартість однієї поїздки становить 3 гривні 11 копійок У листопаді  уже заговорили про економічно обґрунтований тариф у  5 гривень. 

Як відомо, 12 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада буде змушена підняти вартість проїзду у столиці.

До того Кличко вже неодноразово заявляв, що у столиці треба підняти вартість проїзду. Так, перша заява пролунала ще у червні.

Згодом міські чиновники виступили за підвищення вартості проїзду у громадському транспорті столиці до 3 гривень уже з осені 2014 року.

3 вересня Кличко заявив, що очікує підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті,  21 вересня мер заявив, що проїзд у метро подорожчає вже найближчим часом.

Також Кличко заявив, що міська влада планує підняти вартість проїзду в міській електричці, мовляв, собівартість поїздки уже становить 9 гривень.

У свою чергу голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ Олександр Клюс заявив, що вартість проїзду у підземці зросте з 2 до 3,5 гривні з 1 січня 2015 року.

Як відомо, КП "Київський метрополітен" уже почав готуватися до переходу на нові тарифи. Зокрема, з 1 листопада введено нові проїзні квитки.

Також підземка повністю переходить на автоматизовану систему проходу пасажирів, а жетони будуть поступово вилучені з обігу.

Жетони в касах вже не продають на станції "Поштова площа", "Кловська", "Театральна" та одному з вестибюлів станції "Героїв Дніпра".

На станціях "Деміївська" та "Голосіївська" взагалі закрили каси.


 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ