Кличко вимагає від Яценюка профінансувати дефіцит бюджету Києва



Фото з сайту КМДА

Мер Києва Віталій Кличко вимагає від прем’єра Арсенія Яценюка знайти рішення щодо фінансування Києва.

Про це він заявив під час виступу на засіданні Кабміну 19 листопада, повідомляє сайт КМДА.

"До кінця року розрахунковий дефіцит міського бюджету – 1,7 мільярда гривень. Це гроші, яких нам вкрай не вистачає, з яких 700 мільйонів гривень – це виплата зарплат, 101 мільйон – оплата за медикаменти, 166 мільйонів – за харчування", - сказав Кличко.

Він вкотре наголосив, що така ситуація склалась через вилучення 50% податку на доходи фізосіб з бюджету Києва, що у минулому році сягнуло 9 мільярдів гривень.

"У цілому утримання бюджетної сфери загострилось після того, як почали вилучати у Києва 50% податку на доходи фізичних осіб. Складається дивна ситуація: спочатку кияни сплачують податки в державний бюджет, а потім мер приходить і благає виділити кошти на ті чи інші напрямки", – наголосив Кличко.

Мер підкреслив,  що хворі кияни, не маючи можливості отримати ліки, від яких залежить їх життя, приходять і просять допомогти.

"Заборгованість по ліках складає 25 мільйонів гривень перед компаніями-постачальниками. Гемодіаліз постачають в борг, але не можуть постійно це робити. Потреби на охорону здоров’я у Києві складають 5,7 мільярда гривень. А, на жаль, бюджетом передбачено тільки 3,6 мільярда, що складає 63%", - сказав Кличко.

Він додав, що борг по цій статі складає 100 мільйонів гривень, з яких -  73 мільони – за медикаменти.

Мер Києва також зауважив, що субвенція з держбюджету на компенсацію пільгового проїзду у громадському транспорті столиці здійснюється лише на третину від потреб. Крім того, є борг перед "Київпастрансом" і "Метробудом".

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ