Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/546c7edbe68c5/
Українська правда
Київ

На Осокорках хочуть звести двоповерховий ТЦ, площею 3,8 тисячі квадратів. ФОТО

19.11.2014  12:28

Забудовник на скандальній ділянці поблизу метро "Осокорки", має намір звести двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.

Про це пише "Сегодня".  

Згідно з проектом архітектора Олександра Бабушкіна, центр розташується в середині однієї з пелюсток "ромашкової розв’язки" поруч з входом в метро.

У ТЦ буде ресторан, кафе, дитячий розважальний центр і магазинчики.

Звести будівлю, проти якого протестують мешканці, і ввести її в експлуатацію планують за 8 місяців –  до кінця липня 2015 року.

 Фото "Сегодня"

"Це ж не парк і не сквер. Тут постійно брудно, стихійна торгівля. А буде акуратний центр з красивою територією. Якщо люди переживають, що будівництво вплине на метро, то у нас є висновок, що загрози для підземки немає", — запевнив видання керівник ділянки Віктор Коршак.

Фото "Сегодня"

Як відомо, активісти упродовж 2 днів протестують проти будівництва на Осокорках. Так, у день, коли з’явився паркан – 17 листопада – люди вийшли на вулицю і поламали огорожу.

18 листопада активісти підпалили відновлений паркан.

За даними ЗМІ, за будівництвом на Осокорках у Києві стоїть компанія, серед засновників якої є діючий депутат Київради від "УДАР" Сергій Котвицький.

Голова МВС Арсен Аваков відсторонив начальника Дарницького райвідділу міліції від виконання службових обов'язків у зв'язку з бійкою довкола забудови на Осокорках, яка сталася 17 листопада.

Як відомо, на початку та всередині червня мешканці столичних Позняків двічі палили будівельний паркан на проспекті Бажана.

Однак забудовник - ТОВ "Ново-Комерцбуд", який отримав ділянку у 2009 році під будівництво офісно-торгово-розважальний центру, - згодом відновив частину паркану.

Також повідомлялося, що ввечері 3 липня мешканці спалили будівельні вагончики, виступаючи проти будівництва 6 висоток по вул. Степана Руданского на Сирці. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.