На Осокорках хочуть звести двоповерховий ТЦ, площею 3,8 тисячі квадратів. ФОТО


Забудовник на скандальній ділянці поблизу метро "Осокорки", має намір звести двоповерховий торговий центр, загальною площею 3,8 тисячі квадратних метрів.

Про це пише "Сегодня".  

Згідно з проектом архітектора Олександра Бабушкіна, центр розташується в середині однієї з пелюсток "ромашкової розв’язки" поруч з входом в метро.

У ТЦ буде ресторан, кафе, дитячий розважальний центр і магазинчики.

Звести будівлю, проти якого протестують мешканці, і ввести її в експлуатацію планують за 8 місяців –  до кінця липня 2015 року.

 Фото "Сегодня"

"Це ж не парк і не сквер. Тут постійно брудно, стихійна торгівля. А буде акуратний центр з красивою територією. Якщо люди переживають, що будівництво вплине на метро, то у нас є висновок, що загрози для підземки немає", — запевнив видання керівник ділянки Віктор Коршак.

Фото "Сегодня"

Як відомо, активісти упродовж 2 днів протестують проти будівництва на Осокорках. Так, у день, коли з’явився паркан – 17 листопада – люди вийшли на вулицю і поламали огорожу.

18 листопада активісти підпалили відновлений паркан.

За даними ЗМІ, за будівництвом на Осокорках у Києві стоїть компанія, серед засновників якої є діючий депутат Київради від "УДАР" Сергій Котвицький.

Голова МВС Арсен Аваков відсторонив начальника Дарницького райвідділу міліції від виконання службових обов'язків у зв'язку з бійкою довкола забудови на Осокорках, яка сталася 17 листопада.

Як відомо, на початку та всередині червня мешканці столичних Позняків двічі палили будівельний паркан на проспекті Бажана.

Однак забудовник - ТОВ "Ново-Комерцбуд", який отримав ділянку у 2009 році під будівництво офісно-торгово-розважальний центру, - згодом відновив частину паркану.

Також повідомлялося, що ввечері 3 липня мешканці спалили будівельні вагончики, виступаючи проти будівництва 6 висоток по вул. Степана Руданского на Сирці. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ