У Києві на небезпечній Батиєвій горі хочуть звести висотку. Відео



Скриншот з відео

У Києві розгортається ще одне скандальне будівництво. На другій за небезпекою зсувів ділянці Києва – Батиєвій горі – збираються зводити багатоповерхівку.

Роботи відбуваються безпосередньо біля спортивного майданчика школи і за десяток метрів від дитсадка, йдеться в сюжеті ТСН.

Вранці 18 листопада забудовник звів довкола будівельного майданчику міцний паркан. Мешканці вийшли на протест.

Ділянку для зведення 12-поверхової споруди виділив попередній склад Київради під головуванням Галини Гереги.

За планом, у дворі житлового масиву, який уже і без того потерпає від зсувів ґрунту, має бути висотка з підземним паркінгом.

"Тут так званий останець – це те, що лишилося від льодовика. Внизу граніт, зверху глина. Поруч річка. Це дає велику водонасиченість району, і виходять, коли воді нема куди діватися, то все сповзає", - переконує активістка Ірина Горецька.

Комісія Київради, що вивчає землевідводи часів Черновецького і Попова, вже рекомендувала столичним депутатам скасувати договір оренди землі на Батиєвій горі.

Забудовник же посилається на висновки приватної геологічної фірми, яка визнала цю ділянку придатною для висотного будівництва.

"Усі документи в порядку. Я навіть за законом зобов'язаний обнести його парканом, щоб нічого не сталося", - пояснив свої дії забудовник Вагіф Абдуллаєв.

Як відомо, кияни вже вкотре знесли і спалили будівельний паркан на зеленій зоні між станціями метро "Осокорки" та "Позняки".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ