Кличко запевняє, що готовий до зими: Сіль у нас є


Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що Київ готовий до успішного проходження зимового періоду на 100%.

Про це він сказав журналістам 18 листопада, повідомляють "Українські новини".

"Якщо буде сніг – він не буде несподіванкою для киян. Сіль у нас закуплено ще 3 місяці назад, я не пам'ятаю цифру, але нам її вистачить, я сподіваюся, і на наступний рік. Я особисто спілкувався з директором заводу, що займається видобутком солі й нам зробили знижку. Я сподіваюся, що ця зима не буде сніжною, але якщо буде – то ми будемо готові", - сказав Кличко.

Столичний мер додав, що він також спілкувався з перевізниками й домовився з ними про купівлю солі за доступною ціною.

"Ми купуємо снігоприбиральну техніку, ми перевірили техніку, сіль у нас є. Я переговорив з керівником кожного з районів – вони сказали, що готовність 100%-ва", - сказав Кличко.

Він додав, що зараз очікується поставка кількох снігоприбиральних машин з Берліна й Мюнхена.

Як відомо, раніше Київміськадміністрація домовилася з Берліном (Німеччина) про купівлю снігоприбиральних машин за пільговою ціною.

Комунальна корпорація "Київавтодор" підготувала 277 одиниць снігоприбиральної техніки для роботи в осінньо-зимовий період.

КМДА має намір закупити додатково 100 тисяч тонн мазуту для забезпечення безперебійного проходження зимового періоду.

Як відомо, на початку жовтня Кличко пообіцяв, що сніг узимку не стане для нього несподіванкою. Мовляв, влада робить усе, щоб місто, у разі сильних снігопадів, не було паралізоване, як це сталося декілька років тому.

Як відомо, традиційно, столичні чиновники були не готові до зими. Про зиму 2009-2010 років за часів мера Леоніда Черновецького ходили цілі легенди. Тоді снігопад, який випав у ніч на 29 грудня, застав мера і його команду зненацька. За два дні до нового року у місті було зафіксовано 638 поривів електромереж та 38 збитих опор, зламано 1100 дерев, машини стояли у заторах. 

Комунальники з негодою не справлялися, тож до ліквідації снігопаду планували залучити студентіввійськових і навіть цивільну оборону.

У 2013 році за часів керівництва Олександра Попова міське господарство також виявилося не готовим до снігопаду, люди змушені були пробиратися через замети, машини стояли у довжелезних заторах.

Особливим транспортним колапсом запам’яталася весна 2013 року, коли у березні випало багато снігу, з яким комунальникам не вдалося справитися. Тоді люди самі активізувалися, щоб визволяти столичних жителів зі сніжного полону. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ