Кличко: забудовник з Осокорків не погодив встановлення паркану


Компанія-забудовник зі скандального будівництва на Осокорках не погоджувала встановлення паркану з Департаментом благоустрою КМДА.

Про це 18 листопада заявив  мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт мерії.

"Документи у забудовника оформлені, але не було погоджено встановлення паркану з департаментом благоустрою", - сказав Кличко.

Він додав, що щоби не виникало конфліктів з мешканцями, забудовник має проводити громадські обговорення перед початком будівництва.

"На сьогодні закон не зобов'язує забудовників проводити громадські слухання. Але я переконаний, це потрібно робити. Потрібно вирішувати всі питання спілкуючись з людьми", - зазначив мер Києва.

Він відзначив, що на сьогодні у столиці існує багато конфліктних рішень, які були ухвалені за часів Черновецького-Попова.

"Багато землі було відведено за часів Черновецького, зараз деякі ділянки забудовуються. Але є протест громадськості, бо резонансні землевідведення не були узгоджені з мешканцями", - відзначив Кличко.

Як відомо, у понеділок, 17 листопада, ввечері в Києві на Осокорках сталася бійка між противниками нової забудови і міліцією.

Голова МВС Арсен Аваков відсторонив начальника Дарницького райвідділу міліції від виконання службових обов'язків у зв'язку з бійкою навколо забудови на Осокорках.

Міліція запевняла, що забудовник має всі необхідні для будівництва дозволи.

На ранок 18 листопада на будівництві знову виріс паркан, а жителі готують нову акцію протесту. 

За даними ЗМІ, за будівництвом на Осокорках у Києві, навколо якого розгорівся скандал і бійка, стоїть компанія, серед засновників якої є діючий депутат Київради від "УДАР" Сергій Котвицький.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ