На скандальному будівництві на Осокорках знову виріс паркан. Активісти мобілізуються



На ранок після сутички противників забудови на проспекті Бажана біля метро "Осокорки" з міліцією, будівельники знову встановили паркан біля станції підземки.

Наразі на будівельному майданчику працює екскаватор, пише у соцмережі Революційна Комендатура Дарницького району.

"Зараз. Паркан уже приварений до відбійника. Їду за папером і фарбами для плакатів", - написав активіст.

Також мешканці Дарниці на 19.00 збираються на новий протест.

 

"Мобілізація на 19:00! м. Осокорки. І віднесіться до акції зважено. Потрібні всі: дівчата, дідусі, мами, бабусі, з плакатами, та лозунгами, люди з мегафонами. Робимо мітинг. Деякі активісти пропонують перекривати дорогу. Вчора місцевих жителів охрестили "тітушками". Сьогодні нас повинно бути більше, і протест повинен бути почутим. Виходимо сім'ями!", - закликають активісти.

 

За їх словами, торгових центрів на Дарниці "більше ніж мешканців району".

"Ми вимагаємо від влади ЗЕЛЕНИЙ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ГАЗОН! Наша ціль –  зупинити будівництво. Потім розпочати збір підписів та лобіювати вимоги в КМДА. І якщо нам пощастить, то добитися державного облаштування газону. Ми не розраховуємо на великі звершення, бо в країні Війна, і це зараз головне! Але Війна - це не привід рейдерства та беззаконня! Всі забудовники повинні будувати зараз не ТЦ, а стіну з Росією!", - наголосили активісти.

 

Водночас у столичній міліції запевняють, що будівництво законне.

"У ході перевірки представники забудовника надали правоохоронцям всі дозвільні документи на будівництво, серед яких є рішення КМДА, договір оренди земельної ділянки, а також дозвіл на початок будівельних робіт. Крім того, встановлено, що про початок будівництва було повідомлено Дарницьку районну в місті Києві державну адміністрацію", - повідомляє сайт МВС у Києві.

У міліції додали, що правоохоронці і забавник намагалися переконати активістів, що будівництво розпочато законно.

"Проте найактивніші учасники події все ж таки попрямували до паркану та почали його ламати. У ході вжитих заходів щодо недопущення порушень громадського порядку було затримано 7 чоловік, яких доставлено до Дарницького районного управління", - відзначили в МВС.

Відносно цих осіб склали адмінпротоколи за статтею "Дрібне хуліганство".

Після проведення процесуальних дій всіх відпустили, додали у міліції.

Як повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook, забудовник надав усі необхідні для будівництва документи.

При цьому він зазначив, що низка співробітників МВС перевищили свої повноваження і "по них будуть зроблені відповідні висновки у ході службового розслідування".

"Начальник Дарницького райвідділу відсторонений міністром від виконання службових обов’язків на період проведення розслідування і, можливо, позбудеться своєї посади за те, що замість попередити провокаційні дії, повністю виконав усі задумки організаторів цього заходу", - написав Геращенко.

Він додав, що також у МВС створена комісія, яка розслідує обставини "порушення прав громадян міліцією і порушення прав забудовника, якщо такі були".

Геращенко додав, що ініціатором знесення паркана стала Дарницька гілка партії ВО "Свобода" і поцікавився, чи правда, що "шантаж забудовника знесенням парканів при умові наявності віх документів перетворився у дохідний бізнес для низки організованих груп осіб".

Як відомо, ввечері 17 листопада громадські активісти та жителі Осокорів намагалися завадити новій забудові на виході зі станції метро, паркан якої з’явився вранці.

Завадили знесенню правоохоронці, внаслідок сутичок частину активістів відправили до Печерського та Дарницького райвідділків.

Як відомо, на початку та всередині червня мешканці столичних Позняків двічі палили будівельний паркан на проспекті Бажана.

Однак забудовник - ТОВ "Ново-Комерцбуд", який отримав ділянку у 2009 році під будівництво офісно-торгово-розважальний центру, - згодом відновив частину паркану.

Також повідомлялося, що ввечері 3 липня мешканці спалили будівельні вагончики, виступаючи проти будівництва 6 висоток по вул. Степана Руданского на Сирці. 

Фото з ВКонтакте.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ