Пільговики зможуть їздити у швидкісному трамваї по "картці киянина"


Незабаром столичні пільговики, які мають "картку киянина", зможуть використовувати її для проїзду у швидкісному трамваї.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив радник голови КМДА з питань транспорту Олександр Кава. 

"Мова йде про пільговиків. Ті, хто мають "картку киянина", зможуть піднести її до турнікета, пройти на станцію і скористатися швидкісним трамваєм. Цим буде забезпечено їхнє право на безкоштовний проїзд у цьому виді громадського транспорту", - пояснив Кава.

Водночас радник мера не зміг відповіти на питання, коли ж запрацює така система.

"Наразі ще не всі станції трамваю обладнані турнікетами. Зараз триває встановлення турнікетів, налагодження цієї системи. Але про терміни я зараз говорити не готовий", - сказав Кава.

Він також відзначив, що мова йде саме про "картку киянина", а не єдиний електронний квиток на проїзд.

Як відомо, з 9 листопада безоплатний проїзд в метро 5 пільговим  категоріям киян надається виключно на підставі "Картки киянина".

У вересні мер Києва Віталій Кличко запевнив, що у столиці у 2015 році буде запроваджено єдиний електронний квиток на всі види громадського транспорту.

Він запевнив, що проект "Єдиний електронний квиток" буде реалізовано повністю за інвестиційні кошти.

Як відомо, працівники метро побоюються, що у метро планують провернути аферу з системою автоматизованого проходу пасажирів.

Згідно з документами, які є у розпорядженні "Української правди. Київ", впровадженням "Єдиного електронного квитка" на всі види транспорту займатиметься ТОВ "Альфа Пей Київ", яка буде співінвестором та оператором проекту, та ТОВ "Фондові комунікації", яке прийматиме готівкові кошти та перераховуватиме їх КП "Київський метрополітен" та КП "Київпастранс".

Це, дозволить інвестору із залученими компаніями безконтрольно розпоряджатися коштами, як належать перевізникам.

На думку співробітників метро, фірма "Альфа Пей" - це "легальне прикриття корупціонерів достатньо високого рівня державної і міської київської влад".

За документами, впровадження автоматизованої системи оплати проїзду коштує 120 мільйонів гривень (хоча, за підрахунками метрополітену, – не більше 105 мільйонів), а вилучатиме інвестор на обслуговування цілих 8,47% від загального обороту коштів. Грошима ці 8,47% становитимуть орієнтовно у 160 мільйонів на рік.

Як відомо, автоматична система оплати проїзду працює у метро уже 9 років. Її облуговування обходиться у 7,5% оборотних коштів.

Інвестор же, за словами працівників метро, хоче запровадити затратнішу і більш відсталу систему, як у метрополітені міста Харкова.

Начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський у вересні заявив, що метро Києва повністю переходить на автоматизовану систему проходу пасажирів за допомогою електронних карток. Жетони поступово вилучать з обігу. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ