Київський метрополітен нагадує, що ціну не підвищували вже 6 років


Собівартість проїзду одного пасажира в столичному метрополітені на сьогодні становить 3,11 гривні, а на 2015 рік прогнозується на рівні 3,16 гривні.

Про це розповів заступник начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" Валерій Гавриленко на прес-конференції в Києві в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він не уточнив передбачуваний показник підвищення тарифу на проїзд у метро, однак зазначив, що метрополітен дуже розраховує на таке підвищення до кінця поточного року.

Гавриленко додав, що фінансове становище підприємства залишається складним, і однією з основних складових, яка не дає йому можливості розвиватися, є тариф на проїзд, який востаннє підвищувався шість років тому.

При цьому значно подорожчало обладнання, комплектуючі, зросли ціни на електроенергію, підвищено рівень мінімальної заробітної плати.

"Якщо ми хочемо розвивати метро, впроваджувати нові технології, нове обладнання, оновлювати рухомий склад, тариф повинен бути вище", - сказав заступник начальника метрополітену.

Як відомо, Київська адміністрація має намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого.  

У вересні начальник підземки Віктор Брагінський заявив, що собівартість однієї поїздки становить 3 гривні 11 копійок У листопаді  уже заговорили про економічно обґрунтований тариф у  5 гривень. 

Як відомо, 12 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада буде змушена підняти вартість проїзду у столиці.

До того Кличко вже неодноразово заявляв, що у столиці треба підняти вартість проїзду. Так, перша заява пролунала ще у червні.

Згодом міські чиновники виступили за підвищення вартості проїзду у громадському транспорті столиці до 3 гривень уже з осені 2014 року.

3 вересня Кличко заявив, що очікує підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті,  21 вересня мер заявив, що проїзд у метро подорожчає вже найближчим часом.

Також Кличко заявив, що міська влада планує підняти вартість проїзду в міській електричці, мовляв, собівартість поїздки уже становить 9 гривень.

У свою чергу голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ Олександр Клюс заявив, що вартість проїзду у підземці зросте з 2 до 3,5 гривні з 1 січня 2015 року.

Як відомо, КП "Київський метрополітен" уже почав готуватися до переходу на нові тарифи. Зокрема, з 1 листопада введено нові проїзні квитки.

Також підземка повністю переходить на автоматизовану систему проходу пасажирів, а жетони будуть поступово вилучені з обігу.

Жетони в касах вже не продають на станції "Поштова площа", "Кловська", "Театральна" та одному з вестибюлів станції "Героїв Дніпра".

На станціях "Деміївська" та "Голосіївська" взагалі закрили каси.

Київський метрополітен представлений трьома гілками і об'єднує 52 станції. Експлуатаційна довжина ліній становить 67,7 км. Парк пасажирських вагонів налічує 824 вагони. Середньодобовий показник перевезень на початок 2014 становив 1,47 млн пасажирів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ