У мерії кажуть, що метро подорожчає, але не до 5 гривень



Фото slovoidilo.ua

Столична влада запевняє, що ціна на проїзд у столичному метро не підскочить до 5 гривень. 

Про це пише "Сегодня" з посиланням на начальника управління цінової політики Департаменту економіки та інвестицій КМДА Василя Яструбинського.

"Ми вивчаємо собівартість перевезення пасажирів як у підземному, так і в наземному транспорті, вивчаємо тенденції. П’ять гривен (вартість проїзду – ред.) не буде сто процентів. Ми не бачимо підстав говорити, що можливі такі тарифи", – підкреслив Яструбинський.

Разом з тим він не зміг назвати майбутню вартість проїзду в метро.

Як відомо, Київська адміністрація має намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого.

У вересні начальник підземки Віктор Брагінський заявив, що собівартість однієї поїздки становить 3 гривні 11 копійок У листопаді  уже заговорили про економічно обґрунтований тариф у  5 гривень. 

Як відомо, 12 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада будезмушена підняти вартість проїзду у столиці.

До того Кличко вже неодноразово заявляв, що у столиці треба підняти вартість проїзду. Так, перша заява пролунала ще у червні.

Згодом міські чиновники виступили за підвищення вартості проїзду у громадському транспорті столиці до 3 гривень уже з осені 2014 року.

3 вересня Кличко заявив, що очікує підвищення тарифів на проїзд у комунальному транспорті,  21 вересня мер заявив, що проїзд у метро подорожчає вже найближчим часом.

Також Кличко заявив, що міська влада планує підняти вартість проїзду в міській електричці, мовляв, собівартість поїздки уже становить 9 гривень.

У свою чергу голова постійної комісії Київради з питань ЖКГ Олександр Клюс заявив, що вартість проїзду у підземці зросте з 2 до 3,5 гривні з 1 січня 2015 року.

Як відомо, КП "Київський метрополітен" уже почав готуватися до переходу на нові тарифи. Зокрема, з 1 листопада введено нові проїзні квитки.

Також підземка повністю переходить на автоматизовану систему проходу пасажирів, а жетони будуть поступово вилучені з обігу.

Жетони в касах вже не продають на станції "Поштова площа", "Кловська", "Театральна" та одному з вестибюлів станції "Героїв Дніпра".

На станціях "Деміївська" та "Голосіївська" взагалі закрили каси.

Станом на 17 листопада проїзд у метро коштує 2 гривні, у наземному транспорті - трамваї, автобусі, тролейбусі - 1,5 гривні. 

Навесні 2014 року подорожчав проїзд у маршрутках, зокрема, і тих, які обслуговує "Київпастранс". З 10 квітня поїздка у маршрутному таксі обходиться у 3,5-4 гривні. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ