У Києві річницю Майдану відзначать маршем, літчитаннями і вічем



Фото tabloid.pravda.com.ua

21 листопада з нагоди річниці початку подій на Майдані Незалежності у Києві пройде народне віче.

Про це на брифінгу заявив міністр культури Євген Нищук, повідомляють "Українські новини".

"На Майдані Незалежності з 18:00 до 20:00 буде проходити Народне віче, а також творча програма "Пісні свободи", - заявив він.

Нищук зазначив, що в концерті візьмуть участь виконавці, які виступали на ньому під час подій Євромайдану: "Мандри", Сестри Тельнюк, Марія Бурмака.

Пам'ятні заходи розпочнуться з покладання квітів до хреста Героїв Небесної сотні на вулиці Інститутській у Києві.

Передбачено, що о 10:00 на майдані Незалежності відбудеться відкриття фотогалереї, присвяченої подіям Євромайдану й антитерористичної операції (АТО).

О 12:00 в Українському домі відкриється виставка фотографій і артефактів з Майдану "Шлях до свободи".

У цей же час на майдані Незалежності відбудеться фініш польсько-українського пробігу "Бігцем на Майдан", а також польська фотовиставка.

О 15:00 на Майдані відбудеться міжнародна благодійна виставка "Україна - це я", під час якої учасники зберуть із лампадок герб України й вітання: "Слава Україні - Героям Слава!".

Із 16:00 до 17:00 заплановано марш із Михайлівської площі до Майдану Незалежності членів самооборони.

О 17:00 в Українському домі пройде презентація пошти Майдану.

О 19:10 відбудеться презентація проекту "Книга-Реквієм "Небесна Сотня".

З 19:30 до 21:30 проходитиме "Літературна сцена", де буде звучати поезія про свободу й гідність.

З 21:30 до 23:00 об'єднання кінематографістів "Вавилон 13" проведе показ документальних фільмів, присвячених подіям на Євромайдані.

Нищук наголосив, що заходи приурочені до річниці подій на Майдані не носитимуть святковий характер.

Обраний депутатом журналіст і громадський активіст Мустафа Найєм закликав тих, хто першими вийшов на Майдан 21 листопада 2013, знову прийти на нього цього року.

Як відомо, з цього року 21 листопада в Україні відзначатиметься День Гідності та Свободи. Це визначено указом президента Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року.

Увечері 21 листопада у 2013 році люди вийшли на Майдан Незалежності у Києві протестувати проти рішення тодішнього президента Віктора Януковича відкласти давно очікуване підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Ігнорування вимог громадян на Майдані та жорстокі спроби розігнати протестувальників вилилися в багатомісячний масовий протест по всій Україні і в Києві зокрема.

Він завершився розстрілом понад сотні людей у центрі столиці, втечею Януковича за кордон – а відтак і зміною влади в Україні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ